Influencer tiltalt for badekarsdrab

En svensk influencer sidder på anklagebænken i en spektakulær drabssag.

Politiet troede først, at kvinden havde begået selvmord, da de fandt hende i sit badekar. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

En 22-årig svensk influencer – han har mere end 60.000 følgere på Instagram – sidder i disse dage på anklagebænken i en spektakulær drabssag.

Han er tiltalt for at have dræbt en kvinde ved at give hende en indsprøjtning med en overdosis af lægemidlet tramadol – og efterfølgende placere hende i et badekar, så hun druknede mens hun var kraftigt bedøvet.

Samtidig kunne placeringen i badekaret også give anledning til at tænke, at kvinden, der er i 30’erne, havde begået selvmord.

Sagen blev da også i første omgang efterforsket som et selvmord, skriver avisen Metro.

Tiltalt for drab

Men manden er nu først og fremmest drabstiltalt.

Bliver han ikke dømt for drabet på kvinden, vil anklageren i stedet forsøge at få ham dømt for drabsforsøg og vold med døden til følge, forklarer anklager Thomas Mattson:

– Men vi har tiltalt ham for det, vi mener han skal dømmes for. Jeg synes, vi har stærke beviser, siger han.

Den 22-årige er derudover tiltalt for overtrædelser af kvindens rettigheder ved at have fremsat dødstrusler mod hende, hvis hun forlod ham. Derudover skulle han have slået kvinden, ødelagt en af hendes kjoler, et smykke og et spejl.

Obduktionen af kvinden viste, at hun havde små stikmærker på kroppen og store mængder tramadol i blodet. Så store, at det i sig selv var dødeligt. Det skriver VG.

Derudover viser telefondata også, at gerningsmanden har befundet sig i nærheden af kvindens bolig op til hendes død.

Vigtige beviser kan være gået tabt

Da kvindens død i første omgang blev efterforsket som et selvmord kan politiet have mistet vigtige beviser.

Blandt andet blev kvindens lig fjernet fra gerningsstedet før der var lavet tekniske undersøgelser. Badekarret blev også tømt for vand, og en række ting flyttet rundt.

Det lykkedes heller ikke at få fremskaffet fingeraftryk fra badet.

Slutteligt blev der heller ikke målt kropstemperatur på den afdøde kvinde, så politiet kender ikke det eksakte gerningstidspunkt.

Powered by Labrador CMS