Ingen Lotus til Kevin Magnussen

ARKIVFOTO. Kevin Magnussen skal ifølge autosport.com finde en ny arbejdsgiver, danskeren er færdig hos McLaren. (se Ritzau historie 152029) McLaren Formula One driver Kevin Magnussen of Denmark looks on in the team garage during the third practice session of the Australian F1 Grand Prix at the Albert Park circuit in Melbourne March 14, 2015. REUTERS/Mark Dadswell (AUSTRALIA – Tags: SPORT MOTORSPORT F1)
Udgivet Opdateret

Kevin Magnussens chancer for at få et Formel 1-sæde i næste sæson mindskes, efter det står fast, at han ikke kommer til at køre for Lotus-teamet.

Var det sidste chance der røg?

Sent fredag nat dansk tid annoncerede Lotus, at man forfremmer reservekører Jolyon Palmer til pladsen ved siden af Pastor Maldonado i 2016. Dermed er Kevin Magnussen, der af mange var regnet som en oplagt kandidat til Lotus-sædet, endnu en gang blevet forbigået.

Med annonceringen af Palmer som Lotus-kører, er det nu kun det lille Manor-team, der har ledige pladser i Formel 1-feltet 2016. Her satser man stort med nye Mercedes-motorer og en teknik-aftale med Williams, der skal få holdet længere op på resultatlisterne. Men den store satsning skal finansieres, og derfor ventes det, at Manor-kørerne 2016 skal have omkring 100 millioner kroner med hver.

Ombejlet Manor-sæde

Manors nye motor-leverandør, Mercedes, overvejer at placere deres unge juniorkører Pascal Wehrlein i det ene sæde (mod en klækkelig rabat på motorregningen). Dermed vil det sidste Manor-sæde blive endnu mere ombejlet – og sandsynligvis endnu dyrere.

Kevin Magnussen har tidligere udtalt, at Manor ikke indgik i hans 2016-planer. Men efterhånden som alle andre muligheder i formel 1 er forsvundet, er det lille team igen kommet ind på hans radar. Men det kræver, at store danske firmaet støtter ham, og i alle tilfælde er det nu så meget ’sælgers marked, at Manor vil se hvad de forskellige kandidater kan tilbyde, inden de tager en beslutning.

Ifølge BTs oplysninger er der også et andet Formel 1-team, der er interesseret i at få Kevin Magnussen som reservekører, men  det vil i givet fald blive på en aftale, der i første omgang ikke inkluderer kilometer i bilen.

Powered by Labrador CMS