Jagtede røver på flugt med et bat: – Jeg giver ham en kop kaffe næste gang

Cong Dinh Nguyen jagtede knivbærende mand på flugt i bare tæer. Men kioskejeren er ikke sur. Slet ikke.

Cong Dinh Nguyen blev sur, da en knivbevæbnet mand forsøgte at røve hans kiosk. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Lørdag eftermiddag fik kioskejeren Cong Dinh Nguyen uventet besøg i Maria Drugstore på Isbjørnevej i Esbjerg.

Ind trådte en spinkel mand, klædt i sort. Han stak en kniv op i ansigtet på Cong.

– Jeg greb fat i mit bat og smadrede ud efter ham, fortæller Cong Dinh Nguyen til Newsbreak.dk om oplevelsen, der måske havde rystet de fleste. Men ikke Cong.

Den fejlslagne røver opgav sit oprindelige forehavende og tog flugten. Og Cong stak efter ham.

– Jeg løb efter ham. Jeg var lige i hælene på ham. Men han løb alt for hurtigt, og jeg løb uden sko, fortæller Cong om episoden. Han vurderer selv, at de to herrer løb en fire kilometers penge, inden Cong gik tilbage til sin kiosk.

Ringede til politiet

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man godt fået en anmeldelse om episoden.

– Indehaveren ringede selv til os og fortalte, at der havde været forsøg på røveri i hans kiosk. Det var sket cirka 14.13, og han anmeldte det til os 14.30, siger Erik Lindholdt, vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der efter lidt hovedregning vurderer, at distancen ikke virker helt usandsynlig. Hvis ellers Cong har været sur.

Han får kaffe med whisky

Det er kioskejeren dog ikke dagen derpå, hvor redaktionen fra Newsbreak.dk får fat på ham. Han er igen i dag søndag på arbejde i kiosken, og han understreger, at manden er velkommen i kiosken en anden gang, hvis han ellers lader kniven ligge derhjemme.

– Så laver jeg ham en god kop kaffe med whisky, siger Cong Dinh Nguyen til Newsbreak.dk.

I mellemtiden kan der komme et retsligt efterspil. Intet er afgjort på nuværende tidspunkt, men det er ikke nødvendigvis lovligt for en kioskejer at have et bat liggende i bagbutikken, til uventede gæster.

– Det er ikke noget, vi skal opfordre folk til. Det er lovligt at have et bat liggende i huset. Men en kiosk er jo ikke et privat sted. Så det er på grænsen. Men jeg vil lade juristerne om at afgøre det, siger Erik Lindholdt til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS