Jannik Hansen scorer i Vancouver-comeback

Foto: Anne-Marie Sorvin/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Fire ud af fem danskerklubber i NHL er klar til slutspillet efter grundspillets 82 kampe.

Der var sejr til alle tre danskere, der var i aktion i NHL-grundspillets sidste runde, der blev spillet natten til søndag.

Mest personlig succes var der for Jannik Hansen, der i begyndelsen af tredje periode reducerede for slutspilsklare Vancouver Canucks i holdets hjemmekamp mod Edmonton Oilers.

I løbet af kampen var Vancouver i flere omgange bagud med to mål, men da Jannik Hansen tæt under mål styrede pucken i nettet til 4-5, var det startskuddet til Vancouvers comeback, der blev fuldendt i overtime, da Alexander Edler scorede sejrsmålet til 6-5.

Reduceringen var Jannik Hansens 16. mål i sæsonen, og han udligner dermed sin sæsonrekord fra 2011/2012 sæsonen, hvad angår scoringer.

Lars Eller var også tæt på at komme på scoringstavlen. I overtime kunne danskeren være blevet matchvinder for Montreal Canadiens, men hans afslutning blev reddet af Toronto Mapleleafs målmand Jonathan Bernier.

Eller forsøgte sig med fire skud i løbet af kampen, men ingen af dem var gode nok til at udløse en scoring.

Danskeren kan dog glæde sig over, at Montreal vandt 4-3 efter straffeslag. Dermed rundede holdet et flot grundspil af med sejr nummer 50 og en topplacering i Atlantic-divisionen i Eastern Conference.

Succes var der også for Frederik Andersen, som stod hele kampen for Anaheim Ducks, der på udebane slog Arizona Coyotes med 2-1.

Andersen stod med en redningsprocent på 95,8 og var stærkt medvirkende til, at Anaheim vandt og dermed blev bedste hold i Western Conference.

Hjemmeholdet var uden Mikkel Bødker, der er meldt færdig for sæsonen. Det betyder dog ikke så meget for Arizona, da holdet som det dårligste hold i Western Conference ikke skal bekymre sig om slutspilskampe.

New York Islanders var uden Frans Nielsen, da holdet hjemme tabte til Columbus Blue Jackets med 5-4 efter straffeslag. Danskeren forventes dog at komme til at spille en rolle i slutspillet for New York Islanders.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS