Januar bliver blæsende og våd

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Folk, der er så heldige at have fået enten en drage eller paraply i julegave, kan virkelig få luftet udstyret i januar. De kommende fire uger ser nemlig det ud til at blive blæsende og våde, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Vinden vil hovedsageligt komme fra vest, og der vil følge mere nedbør med, end vi plejer at se i løbet af en normal januar.

»Det kan godt blive rigtig blæsende de kommende fire uger, og der vil også komme en hel del fronter – og de her fronter kan være både regn, sne og slud,« siger meteorolog Herdis Damberg.

Inden man sætter næsen op efter snemængder, der gør det umuligt at komme i skole eller på arbejde, har Herdis Damberg en væsentlig tilføjelse.

»Det ser ud til, at vi hovedsageligt får plusgrader i dagtimerne, men der kan være enkelte dage, hvor temperaturen dykker ned omkring frysepunktet. Hvis der kommer mere kulde, er det nok fremme i uge tre eller fire, vi kommer til at se det.«

Selv om det bliver blæsende, er det for tidligt at gruble over, hvad en kommende storm eventuelt skal navngives. Umiddelbart ser DMI nemlig ingen storm i prognosen for de kommende fire uger, men det er nu alligevel en god idé at holde et vågent øje med løse genstande på matriklen.

»En decideret storm ser vi ikke i kortene lige nu, men de er også sjældne at spore før end fem dage, inden de kommer.«

Generelt er der udsigt til en januar, der er lunere end normalt. Dagtemperaturerne ventes primært at ligge mellem tre og seks grader – af og til vil termometret nå helt op på otte grader. Om natten ventes temperaturen at ligge omkring eller lige over frysepunktet.

»Det ser ud til, at vi komme til at ligge en-to grader over normalen,« siger Herdis Damberg.

Når vi kigger på den nærmeste fremtid, er der udsigt til en mild begyndelse på det nye år. Torsdag kan termometret nå op på otte grader.

Powered by Labrador CMS