- Jeg begyndte at passe på mig selv

I takt med at alderen stiger, er det mindre vigtigt at blive set, mener skuespiller Nicolas Bro, der er aktuel i komedien "Viktor mod verden"

Udgivet Opdateret

Der er nok mange unge, der kan nikke genkendende til et brændende ønske om at passe ind og måske tøver med at være 100 procent sig selv.

Men i takt med at alderen stiger, begynder mange at sænke skuldrene.

Skuespiller Nicolas Bro tænker tilbage på tiden fra de tidlige teenageår og frem til sine midt-30'ere, hvor det ifølge ham var "utroligt stressende" at skulle leve op til andres forventninger.

Nicolas Bro spiller med i den nye film 'Viktor mod verden'. Den handler om den unge fyr Viktor, der er vokset op hos sin mor, som går aldeles højt op i at beskytte sønnen. - Det er en følelse, alle forældre har, og så er det bare blæst op hos hende. Man vil gerne præsentere verden, men heller ikke skræmme sine børn, så det er en balance, siger Nicolas Bro. Her ses han med sin hustru, Theresa Stougaard Petersen. (Arkivfoto).
Nicolas Bro spiller med i den nye film "Viktor mod verden". Den handler om den unge fyr Viktor, der er vokset op hos sin mor, som går aldeles højt op i at beskytte sønnen. - Det er en følelse, alle forældre har, og så er det bare blæst op hos hende. Man vil gerne præsentere verden, men heller ikke skræmme sine børn, så det er en balance, siger Nicolas Bro. Her ses han med sin hustru, Theresa Stougaard Petersen. (Arkivfoto).

Ikke så vigtigt som ældre

- Det er et vilkår, at man enormt gerne vil accepteres og spejle sig. Som ung er det enormt vigtigt at blive set. Og når man bliver ældre, er det ikke så vigtigt, siger han og understreger, at det er en stærk generalisering.

Nicolas Bro er aktuel i den nye komedie "Viktor mod verden", som også kommer omkring temaer som at passe ind og være modig nok til at være sin egen.

I filmen følger vi den 30-årige Viktor, der har boet alene med sin mor, spillet af Bodil Jørgensen, hele sit liv.

Moren er bange for alt fra terror til trapper, og hende og sønnens liv leves efter mantraet "hellere bange end død".

Tager hånd om sig selv

Imens tror Viktor, at hans far er død, men finder dog ud af, at han lever.

Og da moren pludselig dør, tager Viktor ind til København for at finde faren, forsikringsmanden Peter, der har skiftet navn fra Charlie.

Nicolas Bro er kendt fra en række film som 'Retfærdighedens ryttere' og 'Adams æbler'. Her ses han med blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Bodil Jørgensen til sidste års filmfestival i Venedig, som Lars von Triers 'Riget Exodus' var udtaget til. (Arkivfoto).
Nicolas Bro er kendt fra en række film som "Retfærdighedens ryttere" og "Adams æbler". Her ses han med blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Bodil Jørgensen til sidste års filmfestival i Venedig, som Lars von Triers "Riget Exodus" var udtaget til. (Arkivfoto).

Og Peter er faktisk også bange. For verden og for at være sig selv, siger Nicolas Bro, der er manden bag karakteren.

Da skuespilleren selv nåede midten af 30'erne, begyndte han at tage mere hånd om sig selv og gå mindre op i andres mening.

En proces

- Jeg tror, at det er en proces, vi alle har til fælles. Da jeg selv fik et barn, indtraf det 100 procent, siger han om sin søn, Dante, der snart fylder 12 år.

- Det handler også om at passe sig selv og sige: "Jeg skal ikke hele tiden være til rådighed for mine omgivelser og præstere. Jeg skal præstere, fordi jeg selv og ikke andre har lyst til det". Det var en afmatning, og jeg havde ikke kræfterne til det længere.

Skuespilleren tror også kun, at der er blevet skruet op for den store higen efter at kunne spejle sig i andre med ankomsten af de sociale medier.

Svært at tage pause

- Da jeg var helt ung, kunne jeg i det mindste tage en pause fra det. Men det er svært nu, siger Nicolas Bro.

Selv har han aldrig kastet sig ud i at lave en profil på hverken TikTok, Facebook eller nogen af de andre sociale platforme.

Altså lige ud over da han var 34 og lavede en profil på MySpace, der så verden inden både Facebook og Instagram.

Men det blev et kort bekendtskab, og han droppede profilen efter to måneder.

Blev hadefulde

- Jeg fik lynhurtigt nogle dårlige oplevelser ved det. Jeg oplevede for første gang, at folk pludselig blev hadefulde, fordi jeg for eksempel ikke svarede. Og der tænkte jeg bare: "What, er det aftalen. At man skal have sådan en spand lort i hovedet?".

Siden skuespillerens helt unge dage er der kommet et endnu større udvalg, som de nye generationer kan kaste sig over.

Modreaktion på vej

- Jeg håber, at folk kan vende tilbage til at bruge de sociale medier til alt det positive, de kan bruges til, og ikke lader dem dominere deres liv. Og jeg tror, der kommer en modreaktion, hvor folk siger, at de ikke konstant behøver at være på dem, siger den 51-årige skuespiller.

Skuespiller Nicolas Bro spiller forsikringsmanden Peter, som bliver opsøgt af sin søn, i den nye komedie 'Viktor mod verden', der har premiere i biograferne 3. august. (Arkivfoto).
Skuespiller Nicolas Bro spiller forsikringsmanden Peter, som bliver opsøgt af sin søn, i den nye komedie "Viktor mod verden", der har premiere i biograferne 3. august. (Arkivfoto).

NICOLAS BRO

Nicolas Bro er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998, sammen med bl. andre Stine Stengade og Nikolaj Lie Kaas. Han fik sin første større rolle som den udviklingshæmmede og sexgale Otto i tv-serien Rejseholdet. Hans talent for at spille sære karakterer afspejler sig også i hans filmkarriere, hvor han har haft mange markante biroller i danske film som De grønne slagtere, Rembrandt og Adams æbler. Hans første hovedrolle i en spillefilm var rollen som Anker i Jannik Johansens psykologiske thriller Mørke (2005). I 2006 modtog han en Bodil for bedste mandlige birolle for sin præstation i filmen Voksne mennesker. I 2005-06 kunne han opleves på tv i en serie af reklamefilm for Storebæltsbroen sammen med Mads Mikkelsen. Nicolas Bro modtog i 2007 en Bodil i kategorien bedste mandlige hovedrolle for filmen Offscreen.

Kilde: Wikipedia

Nicolas Bro spiller over for blandt andre Bodil Jørgensen, Kurt Ravn og Nicolai Jørgensen i "Viktor mod verden", der har biografpremiere 3. august.

Powered by Labrador CMS