Jelling Musikfestival får egen skadestue

I år kan småskader behandles bedre på Jelling Musikfestival. Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Jelling Musikfestival styrker akutberedskabet under afviklingen af festivalen i tæt samarbejde med Region Syddanmark

Jelling Musikfestival etablerer i forbindelse med årets festival et nyt præhospitalt set-up med kompetencer, der kan sammenlignes med Region Syddanmarks Skadeklinikker og skadestuer.

Den præhospitale funktion bygger på det allerede veletablerede samarbejde med Røde Kors samarittertjeneste, festivalens egne frivillige praktiserende læger og Region Syddanmark.

Til dette års festival er funktionen styrket med festivalens egne frivillige akutlæger samt specialuddannede behandlersygeplejersker. Akutlægerne har deres daglige virke på Region Syddanmarks Akutlægebiler i Kolding og Esbjerg.

– Vi har, takket være et tæt og utroligt godt samarbejde med Region Syddanmark, udbygget organisationen, så vi under festivalen kan tilbyde flere behandlinger på stedet, udført af personale med den rette faglige kompetence. Det er unikt, og som den første festival vil vi kunne videregive erfaringerne og danne skole for de øvrige store arrangementer under Dansk Live, fortæller den sikkerhedsansvarlige, Peter Tanghus, Jelling Musikfestival.

Skader kan typisk behandles på stedet

– Funktionen er blevet en realitet, takket være stor imødekommenhed og samarbejdsvilje fra Region Syddanmark, der blandt andet ved at stille det nødvendige materiale til rådighed har øget behandlingstilbuddet betragteligt. Det er vi meget stolte over, understreger Peter Tanghus.

Kort fortalt vil der under hele festivalen være tilknyttet festivalens egen akutlæge. I tidsrummet 10-02 kan der visiteres tilskadekomne til festivalens egen vagtlægeklinik. De typiske skader under festivalen er sårbehandling, flænger, småskader, flækkede tånegle og vabler, der alle færdigbehandles på stedet.

Under festivalen vil organisationen støtte Region Syddanmark ved 112-opkald i nærområdet af festivalen. Det vil betyde at festivalens akutlæge vil rykke ud, sammen med Region Syddanmarks ambulancer, og derved afkortes responstiden betydeligt.

– Vi håber naturligvis på en rolig og godt afviklet festival, sådan som vi ”plejer” at ha’ det i Jelling, men med det øgede beredskab håber vi at kunne leve op til det gamle mundheld om, at hurtig hjælp er dobbelt hjælp, siger Peter Tanghus.

Powered by Labrador CMS