Jonas Dal: Nytårsskifte er en fordel for alle parter

Jonas Dal vil vække fodboldkæmpen Esbjerg. Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Kommende Esbjerg-træner Jonas Dal mener, det kan være en fordel for alle, hvis han forlader Hobro til nytår.

Den nuværende Hobro-træner, Jonas Dal, bliver Esbjergs næste superligatræner, men først efter den igangværende sæson, som det ser ud lige nu.

Esbjerg ser gerne skiftet ske ved årsskiftet, men det har Hobro ikke villet acceptere, da Dal er på kontrakt indtil næste sommer.

Skifte til nytår vil være optimal

Hovedpersonen respekterer Hobros holdning, men mener samtidig, at et skifte 1. januar vil være mere optimalt.

– Jeg har respekt for den kontrakt, jeg har skrevet med Hobro, men kan sagtens se en idé i at tiltræde allerede til nytår. Jeg vil gerne have en god start i Esbjerg, og det kunne være godt at bruge et halvt år på at lære hinanden at kende inden den nye sæson.

– Men uden at vide det kan jeg forestille mig, at Hobro har haft svært ved at finde en ny træner på så kort tid, og derfor har jeg forståelse for, at de gerne vil have mig til at løse opgaverne indtil sommer, siger Jonas Dal.

Kan man forestille sig, at der stadig arbejdes i kulisserne på, at skiftet kan ske fra nytår?

– Det kan man sagtens. Hobro kender min og Esbjergs indstilling til, hvad vi helst vil, og det vil måske også være bedst for Hobro at få fremtiden på plads og ikke skal trækkes med mig i et halvt år mere, siger Dal.

Bliver scenariet, at han fortsætter i Hobro sæsonen ud, er ambitionen selvsagt at sikre klubben en ny sæson i Superligaen.

Hobro ligner en nedrykker

Efter de første 11 spillerunder ligger Hobro sidst med fem point og ligner dermed den eneste nedrykker.

På den anden side af nedrykningsstregen ligger Viborg og netop Esbjerg med 11 point. Dal medgiver, at det er lidt af et paradoks, at han ved at sikre Hobro overlevelse måske samtidig vil sende den kommende arbejdsgiver ned i 1. division.

– Heldigvis er der andre hold end Esbjerg over stregen, og mit ønskescenario er, at begge hold overlever, men der er selvfølgelig en overhængende fare for, at et af holdene rykker ned.

– Men det vigtigste for mig er at slutte så godt af som muligt og med respekten i behold, siger Jonas Dal.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS