Juventus avancerer med hiv og sving i CL

Newspaq

Med uafgjort mod Atlético Madrid holder Juventus lige nøjagtigt Olympiakos bag sig i Champions League gruppe A

Italien får som minimum en repræsentant, når Champions League fortsætter med 1/8-finaler til foråret.

Tirsdag aften banede Juventus sig vej videre efter 0-0 på hjemmebane mod sidste sæsons finalist, Atlético Madrid, der allerede var videre fra gruppe A.

Det var lige præcis nok til at holde Olympiakos bag sig på tredjepladsen, der nu giver en billet til Europa League.

Olympiakos’ chance for at gå videre i Champions League bestod i selv at slå Malmö på hjemmebane, samtidig med at Juventus skulle tabe hjemme til Atlético Madrid.

I så fald ville begge slutte på ni point, men med Olympiakos bedst indbyrdes på reglen om flest scorede udebanemål.

Grækerne startede med at gøre sin del af arbejdet med en føring midt i første halvleg. David Fuster Torrijos dukkede op ved bageste stolpe og headede bolden ind bag den dansk-svenske keeper Robin Olsen.

Resten af kampen udviklede sig som et græsk pres, men stik mod spil og chancer udlignede svenskerne efter en time, da Simon Kroon afsluttede et perfekt udført kontraangreb.

Men den svenske glæde var kort. Bare fire minutter senere sørgede Alejandro Dominguez for ny græsk føring.

Markus Rosenberg sendte med sit mål 10 minutter før tid Malmö mod sit fjerde point i turneringen, men tre minutter før tid blev den græske sejr sikret ved Aleksandar Mitrovic.

Kort efter cementerede Ibrahim Afellay til slutresultatet 4-2. Dermed slutter Malmö sidst.

For grækerne rakte til kun til en tredjeplads.

I Torino var der var chancer til både Juventus og Atlético i åbningen, men holdene gik til pausen uden scoringer.

Men det lod til at begge var tilfredse med det kompromis, at uafgjort ville sende Juventus videre på andenpladsen og samtidig sikre Atlético førstepladsen, og derfor blev det en taktisk affære uden mål.