K forsøger at bringe regeringen i mindretal

K-leder Søren pape vil forsøge at stable et flertal uden om regeringen på benene i sagen om håndværkerfradrag. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Efter SF fredag har meldt ud, at partiet vil være med til at genindføre håndværkerfradraget, øjner de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K), nu mulighed for at få ordningen genindført allerede før valget – uden om regeringen.

»Jeg vil invitere partilederne til møde lige efter vinterferien, så vi kan få genindført håndværkerfradraget hurtigst muligt,« siger Søren Pape.

De Konservative mønstrer sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og SF 89 mandater – og når man regner de fire nordatlantiske folketingsmedlemmer ud af regnestykket, er det flere end de 86 mandater, regeringen sammen med modstanderne af BoligJob-ordningen kan skrabe sammen.

Trods den umage alliance af blå blok og SF tror Søren Pape på sin plan – også selv om der er uenigheder om, hvor stort håndværkerfradraget skal være per person.

»Jeg synes, det allervigtigste er, at vi kan blive enige. Vi har været meget ambitiøse og sagt 30.000 kroner, SF siger 25.000, og de andre siger 15.000. Der er et flertal i Folketinget for at få genindført håndværkerfradraget – så lad os da sætte os sammen og få det løst,« siger Søren Pape og tilføjer:

»Hvilken farve alliancen har, er ikke så vigtig. Når SF melder det her ud i dag, så går jeg ud fra, at de mener det. Så synes jeg, vi skal sætte os ned og snakke sammen helt fordomsfrit om, hvordan vi kan skrue et håndværkerfradrag sammen, som gør noget godt for danske familier.«

SF kræver blandt andet flere grønne elementer, som skal bidrage til eksempelvis klimarenoveringer i BoligJob-ordningen. Det skræmmer ikke Søren Pape:

»Jeg synes, vi skal sætte os ned helt fordomsfrit og drøfte det. Det, jeg glæder mig mest over, er, at vi er et flertal, der vil have genindført håndværkerfradraget. Og så lad os da blive enige om at få det gjort.«

Håndværkerfradraget blev sløjfet i den seneste finanslov, og siden har Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) stået fast på, at han vil genindføre ordningen, hvis han vinder valget.

Blå bloks planer om at genindføre ordningen har mødt intern kritik fra Konservativ Ungdom, der kritiserer håndværkerfradraget for at være konkurrenceforvridende og ikke skabe vækst.

Til den kritik lyder Søren Papes svar:

»Nu har vi jo mange forskellige væksttiltag. Jeg synes, det er dejligt, at Konservativ Ungdom holder os i ørene, men det laver nu ikke om på, at jeg mener, vi skal genindføre håndværkerfradraget. Jeg synes ikke, det er konkurrenceforvridende. For mig handler det om, at danske familier får mulighed for at få lavet nogle ting.«

SFs udmelding i Berlingske har fredag fået Socialdemokraterne og de Radikale til at kritisere det tidligere regeringsparti for at gå ind for en dyr og socual uretfærdig ordning, der ifølge regeringspartierne især gavner de rigeste boligejere.

Powered by Labrador CMS