K: Politiet skal hjælpe – ikke skrabe bøder ind

Mindre fokus på bøder og mere fokus på at hjælpe borgerne. Det mener Det Konservative Folkeparti politiet skal have. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Politiet skal ikke bruges deres energi på at udskrive bøder og opfylde måltal. De skal hjælpe borgere og virksomheder, der udsættes for kriminalitet.

Sådan siger de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), der er fuld af forståelse for de mange forretningsdrivende, der ifølge Berlingske er frustrerede over politiets manglende efterforskning af indbrud i deres butikker.

»Når politiet ikke tager indbrud alvorligt, sender det et signal til tyvene om, at de har frit spil,« siger Mai Mercado.

Hun påpeger, at de Konservative allerede sidste år foreslog at tilføre politiet 500 millioner kroner, så der kan ansættes 1.500 flere betjente. Det står partiet fast på, men den politiske ordfører mener også, at politiet bør overveje, hvordan de tilrettelægger deres arbejde.

Bundet op af måltal

»I dag er politiet bundet hårdt op af måltal, blandt andet i forhold til, hvor mange penge de skal skrabe ind i bøder. Men det kan ikke være rimeligt, at det går ud over det almindelige politiarbejde,« siger Mai Mercado.

»Jeg siger ikke, at man skal droppe måltal, men spørgsmålet er, om det har taget overhånd. Vi er nødt til at give politiet friere rammer til at tilrettelægge arbejdet, så de kan bruge deres ressourcer til at opklare forbrydelser,« siger hun.

Mellem 2011 og 2014 faldt antallet af politibetjente fra 11.000 til godt 10.500. Med tilskuddet på 500 millioner kroner vil de Konservative øge styrken til 12.000.

Powered by Labrador CMS