K: Regeringens kontanthjælpsudspil er for generøst

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Regeringens udspil på kontanthjælpsområdet er for generøst. Det mener de Konservative, hvor beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov (K) ønsker større besparelser på kontanthjælpen, end regeringen lægger op til.

Rasmus Jarlov mener, at belønningen ved at tage et lavtlønsjob stadig er for lille.

»Det er en alt for lille justering, regeringen lægger op til. Der vil stadig være for mange mennesker, som ikke har noget ud af at tage et arbejde, hvilket er både et moralsk og økonomisk problem. Det er fuldt ud muligt at bevare et solidt forsørgelsesgrundlag, hvis man sætter ydelserne ned til eksempelvis 165.000 kr efter skat for en enlig mor med et barn, som vi foreslår,« skriver Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Sparer 350 mio kr

Ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) vil regeringens reform spare staten for omkring 350 millioner kroner. Pengene går ind i en pulje til målrettede skattelettelser i bunden, som regeringen vil gennemføre i foråret.

Det nye kontanthjælpsloft vil dog ifølge ministeren isoleret set kun få nogle »få hundrede« i job.

Han regner dog med at tiltaget i sammenhæng med en række andre initiativer fra regeringen samlet set vil få tusindvis af mennesker flyttet fra passiv forsørgelse og ind i det arbejdende fællesskab, siger han til Berlingske.

Powered by Labrador CMS