K: Uanmelldte skattebesøg er et overgreb

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Skats medarbejdere skal have en dommerkendelse med, hvis de skal ind på privat grund for at tjekke, om håndværkerne på stilladset arbejder efter alle love og regler.

Det mener de Konservative, som torsdag fremsætter et lovforslag, der skal ændre de nuværende regler, der siden 2012 har givet Skat lov til at komme på uanmeldt besøg på arbejdspladser for at afsløre sort arbejde eller social dumping, selv om det sker på privat grund.

»Det er et groft overgreb på borgernes retssikkerhed, at regeringen giver mulighed for at Skat går ind folks haver. Det kan politiet ikke engang. Så det er urimeligt og krænker vores retssikkerhed,« siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K), som forventer bred opbakning fra de borgerlige partier.

I et svar fra skatteminister Benny Engelbrecht (S) oplyser Skat, at der siden 2012 har været 747 besøg på privat grund.

Brian Mikkelsen er enig i, der skal sættes ind over for sort arbejde, men de nuværende regler har taget overhånd, mener han.

»Vi skal bekæmpe sort arbejde. Men ligesom at politiet skal have en dommerkendelse, hvis man skal ind i folks haver eller hjem for at bekæmpe kriminalitet, så skal Skat også have en dommerkendelse,« siger han.

Skat oplyste i 2014 i et svar til tv2.dk, at 508 kontrolbesøg havde ført til cirka 130 sager til nærmere undersøgelser. Det tal mener Brian Mikkelsen, er alt for lavt. Han har forsøgt at få svar på, hvad der er kommet ud af sagerne, men skatteministeren oplyser i et svar, at det ikke er muligt på grund af omfanget af sagerne.

»Det er stærkt problematisk, at skatteministeren ikke kan svare på, om det har haft en konsekvens, at man så mange gang er gået ind i folks haver. Det er urimeligt, at man ikke ved, om nogen har fået bøder eller, der er kommet sager ud af det,« siger Brian Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS