Kaos på vejene: Undgå at rejse denne dag

Der er risiko for en del trafikkaos på vejene denne sommer, vurderer Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet spår, at der denne sommer godt kan bliver trængsel på de danske veje, da sommerferien afholdes hjemme for manges vedkommende. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er formentlig en stor del af danskerne, der skal afholde deres sommerferie i Danmark i år grundet corona-situationen.

For nogle starter sommerferien allerede fra fredag den 26 juni 2020, hvor de fleste folkeskoler i landet giver deres elever fri over sommeren.

Noget du måske skal tage dig i agt for, før du drager på din danske sommerferie, er situationen på vejen. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Travlt på hovedveje

Vejdirektoratet peger på, at der denne sommer godt kan blive trængsel på de store hovedveje til og fra store sommerhusområder.

Det skyldes, at mange danskere bruger deres sommerferieuger indenlands.

Det er særligt vejene til de store sommerhusområder i Danmark, der ventes at være trafikalt kaos på denne sommer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det er særligt vejene til de store sommerhusområder i Danmark, der ventes at være trafikalt kaos på denne sommer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Med det in mente vurderer Vejdirektoratet, at det særligt er lørdag, hvor der vil være flere biler på vejene, da det oftest er skiftedag i mange sommerhuse.

Den første bølge

Det vil formentlig allerede være tydeligt den kommende weekend.

For fra fredag den 26. juni 2020 starter skolernes sommerferie. Det forventes, at den første bølge af sommerferietrafik allerede fra fredag eftermiddag rammer de store veje.

Sådan vurderes det at fortsætte hele weekenden, men særlig risiko for trafikalt kaos om lørdagen mellem klokken 11.00 og 15.00.

Lignende mønster forventer Vejdirektoratet vil vise sig de kommende weekender.

Til gengæld ser det dog ud til, at det arbejdende folk vil opleve færre trafikanter på vejene, når de kører til og fra arbejde.

Forsinkelser ved grænser

Tager man turen udenfor Danmarks grænser, skal der formentlig også sættes lidt ekstra tid af.

Det gælder mestendels, når man vender snuden hjemad mod Danmark igen, når ferien er ovre.

Der er risiko for kødannelser for trafikanter, der rejser fra Sverige og til Danmark via E20 Øresundsbroen. Det samme gælder fra Tyskland til Danmark via E45, da der er grænsekontrol.

Særligt ved grænserne på vej mod Danmark forventes det, at der vil være forsinkelser. Det skyldes blandt andet grænsekontrol ved grænsen til Tyskland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Særligt ved grænserne på vej mod Danmark forventes det, at der vil være forsinkelser. Det skyldes blandt andet grænsekontrol ved grænsen til Tyskland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Også her er lørdag den dag, hvor det trafikale pres vurderes at være størst.

Tjek trafikken

Generelt anbefaler Vejdirektoratet, at bilister forsøger at køre uden for de mest trafikerede tidsrum.

Ligesom at det er en god idé at tjekke trafiksituationen, inden man kører på ferie eller hjem fra den.

Der er altid risiko for, at der på grund af kø eller uheld kan ske forsinkelser, men ved at tjekke den trafikale situation, kan du danne dig et blik over, om der er mange biler på vejene. Det er nemlig i de situationer, at der er større risiko for uheld eller andre uforudsete hændelser.

Undervejs er det en god idé at orientere dig om den aktuelle trafiksituation på Vejdirektoratets trafikinfo eller på trafikradioen.

Powered by Labrador CMS