Kasper Dolberg skifter klub

Angriberen Kasper Dolberg rykker til Spanien og Sevilla på en etårig lejeaftale med købsoption

Udgivet Opdateret

Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg skifter fra franske Nice til spanske Sevilla.

Det skriver den spanske klub på sin hjemmeside torsdag formiddag og bekræfter, at der er tale om en etårig lejeaftale med købsoption.

24-årige Dolberg har de seneste tre sæsoner spillet i Nice, som han kom til i 2019 fra hollandske Ajax.

Han var netop blevet holdkammerat med landsmanden Kasper Schmeichel i Nice, men rykker nu videre i karrieren. I Sevilla bliver han til gengæld holdkammerat med Thomas Delaney.

Blev nummer fire

Sevilla blev i sidste sæson nummer fire i La Liga og spiller derfor Champions League i efteråret. Her er holdet havnet i gruppe med Manchester City, Dortmund og FC København.

Kasper Dolberg fortsætter karrieren i spanske Sevilla.
Kasper Dolberg fortsætter karrieren i spanske Sevilla.

Dolberg kommer i Sevilla til at spille under den tidligere spanske landstræner Julen Lopetegui, der har stået i spidsen for klubben siden sommeren 2019.

Lopetegui har som oftest brugt én central angriber i Sevilla, og Rafa Mir og Youssef En-Nesyri har begge haft perioder som den fortrukne. Mir blev med 13 træffere holdets topscorer i sidste sæson, hvor En-Nesyri lavede mere beskedne 5 mål.

Noteret for 24 mål

Dolberg står noteret for 24 mål i 85 kampe for Nice, som han har kontrakt med frem til sommeren 2024.

Han har været fast mand i det meste af sine tre sæsoner i den franske klub, men gled i sidste sæson lidt ud af startopstillingen.

I denne sæson har han endnu ikke fået officielle minutter, efter at han i juni blev skulderskadet, mens han var samlet med resten af det danske landshold.

10 mål

Dolberg kom til Ajax fra Silkeborg IF i sommeren 2015 og fik et år senere sit gennembrud på førsteholdet, hvor det blev til 45 scoringer i 119 kampe, inden han blev solgt til Nice.

På landsholdet har Dolberg bidraget med 35 kampe og 10 mål siden debuten i 2016.

Powered by Labrador CMS