Kasper Schmeichel: FCK bliver en hård modstander

Leicester-målmand Kasper Schmeichel tror, at det bliver svært at bryde FC København ned i tirsdagens CL-opgør.

Kasper Schmeichel står tirsdag aften over for sine landsmænd, når FC København gæster Leicester i Champions League. Foto: Andrew Boyers/Reuters
Udgivet Opdateret

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel forventer en hård opgave, når FC København tirsdag aften gæster det engelske mesterhold Leicester City i Champions League.

Opgøret mod landsmændene er noget helt særligt keeperen.

– FC København er det største hold i Danmark. Det er “holdet”. Det bliver specielt at møde dem, for jeg har aldrig mødt et dansk hold før eller spillet en klubkamp i Danmark, siger Schmeichel på et pressemøde.

Mens Leicester har haft en svingende start på sæsonen, så er FCK i storform med 21 kampe uden nederlag. Schmeichel har da også stor respekt for FCK-manager Ståle Solbakkens arbejde.

– Han har puttet noget tro ind i holdet, der er disciplineret, og det er svært at bryde dem ned.

– De har spillet 21 kampe uden nederlag, så de har momentum.

– Mit indtryk er, at Ståle er en meget artikuleret og passioneret fyr. Ingen på holdet tvivler på, hvad han vil. FCK bliver en hård modstander, siger keeperen.

Engelsk fodbold banker i hjertet

Kasper Schmeichel nåede aldrig at spille fodbold i Danmark, da hans far, den tidligere stjernemålmand Peter Schmeichel, i 1990’erne rejste til Manchester United.

– Jeg forlod Danmark, da jeg var fire år, så det er engelsk fodbold, jeg har i hjertet.

– Jeg følger med i dansk fodbold, men det er mest på grund af, at jeg har venner, der spiller i den danske liga. Det er ikke sådan, at jeg har en klub, jeg holder med, siger Schmeichel.

Leicester har indledt gruppespillet med sejre over Club Brugge og Porto. Det engelske mesterhold topper gruppe G med seks point, mens FCK indtager andenpladsen med fire point.

Tirsdagens opgør i Leicester spilles klokken 20.45.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS