Kender du byttereglerne for julegaver købt på nettet?

Hvis du skal bytte gaver købt på nettet, gælder der en speciel regel.

Udgivet Opdateret

27. december er store-byttedag.

Mange går ned i byens butikker for at bytte årets høst. Men flere og flere kan ikke bytte på denne måde; de har nemlig fået gaver købt på nettet. Og her gælder andre regler.

Hvor de seneste måneder har stået i julegavekøbets tegn, markerer juleaften startskuddet for det helt store bytteræs i de danske webshops. En ny undersøgelse foretaget af e-mærket afslører dog, at en alt for stor andel af danskerne ikke har styr på reglerne for returnering af gaver. Særligt på et punkt står det sløjt til. Det oplyser e-mærket i en pressemeddelelse.

Tjek galleriet øverst og se alle reglerne.

Digitale julegaver

Danskerne har i december fyldt de digitale indkøbskurve med julegaver i hobetal. Men så snart papiret er flået af gaverne, sender flere danskere julegaverne lige i hovedet på netbutikkerne igen. Måske skal den ombyttes eller måske vil man bare gerne have sine penge igen. Uanset hvad, skal nogen betale for returfragten. Men hvem?

Fri ombytning eller fri returnering?

Selvom flere og flere webshops melder sig på banen og tilbyder fri returnering, er der også mange, som ikke gør det, eller som tilbyder fri ombytning i stedet for. Og selvom det kunne lyde sådan, er det ikke det samme, fortæller chefjuristen.

– Hvis webshoppen tilbyder fri ombytning, betaler den kun fragten, hvis du bytter til en anden vare. Vil du derimod returnere varen og have pengene tilbage, skal du selv betale for fragten.

Se i betingelserne

Det står altid i handelsbetingelserne, hvordan webshoppens returneringsvilkår er, og derfor opfordrer Camilla Engel Post forbrugerne til at tjekke handelsbetingelserne, før de returnerer varen, da det har afgørende betydning for, hvem der skal have pungen op af lommen.

Powered by Labrador CMS