Kendt forfatter håber på at dø af lungesygdom

Troels Kløvedal er uhelbredelig syg. Han håber, at lungesygdommen når at tage livet af ham, inden hans anden sygdom gør det.

“Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig.”Foto: Bo Amstrup / SCANPIX
Foto: Bo Amstrup / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Er Troels Kløvedal syg? Det er nok det spørgsmål, der først popper op, for den aktive eventyrer er ikke kendt for et dårligt helbred. Men alligevel er forfatteren og eventyreren dødeligt syg af ALS og kronisk lungesygdom. Og der er intet håb for at helbredelse, derfor er eventyret er ved at være slut for den kendte globetrotter. Det skriver B.T.

Han har igennem sine 73 år sejlet jorden rundt tre gange og “elsket med de smukkeste, dejligste kvinder”, som han har fået fem børn med. Han har derfor fået opfyldt sin ungdoms drøm om at erobre verden. Men nu ser det desværre ud, som om tiden er ved at rinde ud for den kendte dansker. Han er nemlig uhelbredeligt syg.

Derfor er Troels Kløvedal syg

Selv tror han ikke, han har lang tid igen på denne jord. Og han håber, at den ene sygdom når at slå ham ihjel, inden den anden tager over. I starten af sidste år havde han symptomer på den kroniske lungesygdom bronkiektasi, der ødelægger ens luftveje. Allerede i juli i år fik han en ny diagnose – nemlig ALS. Det er en kynisk skleroseform, der langsomt, men sikkert lammer kroppen stykke for stykke.

– At jeg skal dø er helt sikkert, og de fleste dør efter få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år, fortæller Troels Kløvedal ærligt i bogen “Modne Mænd” og fortsætter:

– Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt.

Prognosen på to til seks måneder stillede Troels selv i juli, hvor han blev interviewet til bogen. Siden har han holdt sig udenfor det offentlige søgelys. Bogen der er skrevet af Bo Østlund udkommer fredag den 14. oktober.

Powered by Labrador CMS