Kendte danske skuespillere overfaldet af sexgal filmmand

Lotte Andersen, Mari-Anne Jespersen og Camilla Overby Roos melder sig i koret af kvinder, der er blevet forsøgt forulempet af den succesfulde amerikanske manuskriptforfatter James Toback

Udgivet Opdateret

Det vrimler med sex-anklager mod prominente folk fra filmindustrien for tiden.

Først var det skuespilleren Bill Cosby. Så kom sagen med filmproduceren Harvey Weinstein. Og senest er navnet James Toback dukket op på alverdens forsider.

Og netop med manuskriptforfatter James Toback er der en dansk krog at hægte i historien.

Antallet er eksploderet

Efter det i weekenden kom frem i Los Angeles Times, at filmmanden har sex-krænket en række unge håbefulde skuespillerinder, er sagen nærmest eksploderet.

I første omgange stod 38 kvinder frem og fortalte om overgreb, som de var blevet udsat for at James Toback. Men siden søndag er antallet vokset til mere end 200.

Og nu har en række danske skuespillerinder meldt i den store flok af filmfolk, der er blevet udsat for krænkende adfærd. Det skriver Ekstra Bladet.

Løbet op af Toback

På Facebook har skuespiller Lotte Andersen, der er kendt fra “Nattevagten”, “Forbrydelsen” og “Broen”, lavet et tankevækkende opslag.

– Jeg blev af netop denne Mr. Toback løbet op på gaden i New York engang i 1980’erne, og tilbudt en rolle i en af hans film, skriver Lotte Andersen på det sociale medie.

Hun kendte ikke til manden på det tidspunkt, og fandt ikke hans henvendelse særlig troværdig.

Avisen fyldt med anklager

– Jo mere han snakkede, jo mere fuldstændig utroværdig. Han helmede dog ikke, og insisterede på at få mit telefonnummer, erindrer Lotte Andersen.

Nummeret fik han ikke, hun fik hans – og derefter så Lotte Andersen ikke mere til James Toback.

Hun besøgte en bekendt, som hun satte ind i sagen. Vennen hentede en avis og slog op på midtersiderne.

– (Der var, red.) et kæmpe foto af selvsamme mand og en afslørende 10 siders artikel om, at han havde voldtaget eller truet en lang række unge kvinder/modeller/filmstjerner til sex.

Er flittigt kommenteret

Lotte Andersens opdatering på Facebook, der også er en deling af en Politiken-artikel, har fået over 130 likes og er blevet flittigt kommenteret.

Flere prominente navne fra skuespillerbranchen bakker op om oplevelsen – og i to tilfælde har kolleger oplevet lignende situationer.

Både Mari-Anne Jespersen og Camilla Overbye Roos skriver i kommentarfeltet, at de har oplevet præcis det samme – og med samme James Toback.

Præcis samme oplevelse

– Både Camilla Overbye Roos og jeg stak af fra Toback i New York! Hvor er det vildt, at du også har oplevet det Lotte Andersen, skriver Mari-Anne Jespersen, der er mest kendt fra filmen “Kampen Om Den Røde Ko”.

Camilla Overbye Roos giver også sit besyv med under Facebook-opslaget:

– Jeg har haft præcis samme oplevelse og det har Nicolette Mari-Anne Jespersen også, skriver hun – uden dog at kommentere yderligere.

Camilla Overbye Roos har spillet med i en række film – mest på internationalt plan. Mest spektakulær er hendes rolle som Helga i “Titanic”.

Powered by Labrador CMS