Kim Walls arme fortsat ikke fundet: Kan være vigtig brik i ubåds-sagen

Torso, hoved og ben er dukket op. Men Kim Walls arme mangler i det puslespil, der er sagen mod Peter Madsen.

Udgivet Opdateret

Da Københavns Politi lørdag annoncerede, at man havde fundet ben og hoved fra den dræbte journalist Kim Wall, blev det også klart, at Kim Walls arme fortsat ikke er blevet fundet.

Foruden nogle af de manglende kropsdele, fandt politiet også Kim Walls tøj, mens Kim Walls arme altså ikke var blandt de ting, man har fundet i den omfangsrige eftersøgning af den svenske journalist.

Fundet af Kim Walls kranie har vist, at der ikke er tegn på fraktur eller nogle tegn på stump vold, hvilket ikke umiddelbart stemmer overens med Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, da hun fik en tung låge i hovedet ombord på ubåden UC3 Nautilus.

Vigtig brik

Kim Walls arme kan, ifølge en ekspert Berlingske har talt med, ikke nødvendigvis endeligt give svar på, hvordan hun døde, men armene er stadig en vigtig brik i det puslespil, der er sagen mod Peter Madsen.

– For det første er det jo vigtigt at finde armene af hensyn til de pårørende, så de har en hel person at begrave. Men det er selvfølgelig også interessant for efterforskningen, om der på armene – sædvanligvis underarme og hænderne – er afværgelæsioner. Retsmedicinerne vil CT-scanne armene for at se, om der er brud eller splinter efter for eksempel en kniv, siger Peter Juel Thiis Knudsen, der er vicestatsobducent og retsmediciner ved SDU, til Berlingske

Han fortæller, at retsmedicinerne kommer til at lede efter afværgelæsioner på Kim Walls ben, der blev fundet fredag.

Her er Peter Madsens forklaring i hovedtræk

null

– Det er meget sjældent, at vi finder dødsårsagen på ben eller arme. Så skal en stor pulsåre være blevet skåret over.  Arme og ben bliver normalt ikke åbnet. De undersøges udvendigt, siger Peter Juel Thiis Knudsen til Berlingske. 

Powered by Labrador CMS