KL: Masser af ledige job er en myte

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Udgivet Opdateret

Jacob Bundsgaard (S) mener ikke, at der er hold i påstanden om, at alle ledige, der ønsker det, kan få et arbejde.

Det er en myte, at der er masser af ledige job, som ikke kan besættes.

Det siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KLs Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, som med tilfredshed i stemmen konstaterer, at jobcentrene løser opgaven med at få ledige i job på et højere niveau end nogensinde tidligere. Alligevel, påpeger han, skal man naturligvis altid forsøge at gøre jobformidlingen endnu mere effektiv.

»Jobcentrene opruster meget i øjeblikket, og det betyder, at man også som virksomhed vil opleve en mere målrettet og offensiv indsats fra kommunernes jobcentre i den tid der kommer. Og det er nødvendigt, for vi har brug for at få ledige i job og specielt nu, hvor vi kigger ind i et jobopsving, hvor vi har brug for at få de ledige, som ikke er i gang, til at komme ud på arbejdsmarkedet,« siger Jacob Bundsgaard.

Chaufføruddannelse: Der er jobs til alle

Udmeldingen kommer efter, at direktøren af Danmarks største udbyder af chaufføruddannelser til danske vognmænd, busselskaber, taxaer og handicapkørsel, Peter Laursen, i torsdagens Berlingske undrer sig over, at de ledige ikke står i kø til at tage uddannelsen som lastbilchauffør, når der venter et fast job og en månedsløn på 30.000 kroner forude. Alene til godstransport vil man nemlig i de kommende år mangle omkring 4.000 chauffører i Danmark ifølge en ny kampagne fra arbejdsgiverforeningen ATL og fagforeningen 3F, og samtidig står cirka 120.000 danskere uden et job.

»For dem, der vil arbejde, har vi helt klart den erfaring, at der findes et job til alle. Det kan godt være, at det ikke er drømmejobbet lige til at starte med, men der findes et job til alle,« siger han.

Venstre: Kommuner sidder med nøglen

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen (V), mener, at kommunerne skal stramme sig an og henvise eksempelvis kontanthjælpsmodtagere til at tage uddannelsen som lastbilchauffør. Det er nemlig kommunerne, der sidder med nøglen til at løse problemet.

Men det ikke en opgave for kommunerne alene at få arbejdsløse i job, slår Jacob Bundsgaard fast. Det er derimod en opgave som skal løftes i fællesskab;

»Det er en fælles opgave, at ledige kommer ud og kommer i gang. Kommunerne spiller selvfølgelig en helt central rolle på beskæftigelsesområdet, så det er selvfølgelig med at kridte skoene, men de jobsøgende skal også være opsøgende, og jobcentrene skal være opsøgende hos virksomhederne,« siger Jacob Bundsgaard.

Powered by Labrador CMS