Klar med allergi-mærket tandpasta

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Astma-Allergi Danmarks allergimærke “Den Blå Krans” introducerer endnu en produktkategori, nemlig tandpasta.

Nu kan du som forbruger også vælge allergimærket, når du skal børste tænder.

Det er ingen hemmelighed, at der ofte er parfume i cremer, shampoo og hårprodukter, og der findes heldigvis også mange parfumefri produkter i disse kategorier. Til gengæld bliver de fleste overraskede over at finde parfume i deres tandpasta – og endnu mere overraskede over, at det er så godt som umuligt at få uparfumeret tandpasta – indtil nu.

– Vi er rigtig glade for at kunne præsentere en tandpasta, der har vores allergimærke, Den Blå Krans. Det betyder, at forbrugerne nu får endnu en kategori inden for personlig pleje, hvor de let kan vælge et produkt med lav allergirisiko, fortæller Rikke Bille, chef for allergimærket Den Blå Krans hos Astma-Allergi Danmark.

Når mange producenter vælger at bruge parfume i tandpasta, skyldes det, at ud over at gøre tænderne rene, skal tandpasta også gerne give en frisk smag i munden. Det sker ofte ved at tilsætte aromastoffer. Men aroma- og parfumestoffer er de samme stoffer og disse stoffer ved man, at mange får allergi overfor.

– Nu er det i fællesskab med producenten lykkedes os at udvikle en tandpasta, der både giver rene tænder, frisk smag i munden og er uden parfume og andre kendte allergifremkaldende stoffer, fx farvestoffer, siger Rikke Bille.

Det er Dansk Supermarkeds serie Levevis, der står bag tandpastaen med Den Blå Krans, og den er foreløbigt den eneste på det danske marked uden parfume og farvestoffer. Desuden er den fremstillet uden stoffet Sodium Lauryl Sulfat (SLS), der eksisterer i mange andre tandpastaer og mundskyldemidler, som kan irritere i munden og give smertefulde blister.

Den allergimærkede tandpasta sælges i Føtex og Bilka fra uge otte.

Powered by Labrador CMS