Klar til at klaske Wozniacki

Wozniacki skal tøjle Jabeurs tunesiske tryllerier, hvis hun skal videre fra tredje runde af Australian Open.

Udgivet Opdateret

Det er de færreste spillere på tennistouren, der slår på samme måde som Ons Jabeur, Caroline Wozniackis modstander i tredje runde af Australian Open.

Tuneseren kommer med et arsenal af alternative slag og melder sig en smule modvilligt klar til at gøre en ende på Wozniackis tenniskarriere, som slutter efter Australian Open 2020.

– Jeg forsøger ikke at tænke på det. Det er ikke rigtig så rart. Men hvis det skal gøres, så må det blive gjort, siger Jabeur på et pressemøde onsdag.

– Jeg spiller selvfølgelig for mig selv og tænker ikke så meget på alt muligt. Det er hendes øjeblik, og det skal jeg ikke tage fra hende, så der sker, hvad der nu end sker.

Ikke klar til pension

Den danske tennisstjerne er dog ikke klar til at begynde sin tennispension endnu. Wozniacki ved godt, hvad hun skal vente fra Jabeur, fortæller hun efter træning torsdag.

– Det bliver en kamp, hvor hun kommer til at skifte tempo en del. Hun kommer for at bryde min rytme. Men jeg skal gå ind og spille aggressivt og holde roen og tålmodigheden, siger hun.

– Slice, stopbolde og høje bolde. Der kommer lidt af hvert.

Ons Jabeur ligger nummer 78 i verden og er repræsentant for en nation, der kun sjældent har gjort sig bemærket på tennisbanerne.

Vil ændre rytmen

Det eneste tidligere møde mellem de to endte med dansk sejr, da Wozniacki vandt 7-6, 6-3 i Indian Wells i 2015.

Men 25-årige Jabeur bebuder, at hun kommer til kampen i bedre fysisk form end længe, og at hun blot var “et barn”, da hun tabte.

Hun frygter ikke Wozniackis evne til at løbe alle bolde op.

– Det går hende virkelig på, når jeg slicer og ændrer rytmen. Jeg kommer også med nogle stopbolde. Lidt magi. Så hvis hun vil løbe, skal jeg nok få hende til at løbe, siger Jabeur på pressemødet.

Tuneseren forudser en interessant kamp, hvor hun regner med at kunne drille normalt så stabile Wozniacki.

– Hun kan tydeligvis ikke lide den måde, som jeg spiller på, og jeg kan måske heller ikke lide den måde, som hun spiller på. Det bliver sjovt, for vi kommer med to helt forskellige spillestile, siger hun.

Hun skal løbe

Caroline Wozniackis far og træner, Piotr, tager tuneserens udmeldinger med sindsro.

Han tænker mere på, hvordan danskeren skal diktere spillet.

– Hun (Jabeur, red.) er den slags spiller, som står og godt kan lide at bestemme boldene. Men det er hende, som skal løbe, for hun er en meget anderledes spiller. Det er den måde, vi skal tænke på, siger han.

Torsdag eftermiddag lokal tid er der endnu ikke sat bane og tidspunkt på opgøret mellem de to.

Powered by Labrador CMS