Knivdrab: Formodet gerningsmand jagtes i hele verden

Sydøstjyllands Politi har begrundet mistanke om, at gerningsmanden til knivdrabet i Vejle onsdag er flygtet ud af Danmark. Derfor er der nu udstedt en international arrestordre på den 26-årige mand, der formodes at stå bag.

Politiet og brandvæsen arbejder på stedet, hvor den 31-årige Muhammed Sendi onsdag blev dræbt. Foto: Local Eyes.
Udgivet Opdateret

Da det 31-årige Black Army-medlem Muhammed Sendi væltede ud af en vandpibe-bar i det centrale Vejle, var det med et baseball-bat i hånden og blodet strømmende ud fra et dødeligt knivsår i halsen. Efter omtrent 100 meter faldt han om på gaden, og en redningsaktion for øjnene af flere forfærdede forbipasserende mislykkedes. Den 31-årige var dræbt. Ifølge Sydøstjyllands Politi skyldes drabet en uoverensstemmelse vedrørende narkotika-gæld. Siden politiet i en pressemeddelelse torsdag offentliggjorde sagen, har det også været kendt, at en 26-årig mand fra Vejle – med afgansk baggrund – er jaget vildt. Det formodes, at han står bag det voldsomme drab.

Nu tager politiet det tunge skyts frem i jagten på ham.

Kan være flygtet til udlandet

I en status-melding fredag oplyser Sydøstjyllands Politi nemlig, at der er begrundet mistanke om, at den 26-årige er lykkedes med at flygte ud af Danmark. Derfor er der udsendt en international arrestordre på ham. Det betyder kort og godt, at han nu er efterlyst i hele verden gennem blandt andet Interpol.

Af hensyn til den videre efterforskning og eftersøgning af manden, lukker politiet nu ned for informationer til offentligheden. I pressemeldingen fredag fremgår det, at Sydøstjyllands Politi ikke ønsker at oplyse, hvilke skridt der yderligere tages i kapløbet om at få anholdt den 26-årige vejlenser.  Der vil heller ikke blive oplyst noget om et tidsestimat for eftersøgningen eller efterforskningen, skriver politiet.

Også den 26-åriges bror – en 22-årig mand – eftersøges af politiet, der har en teori om, at også han har deltaget i drabet på den 31-årige Muhammed Sendi. Angiveligt var den dræbte frivilligt dukket op til et møde med gerningsmanden og dennes bror.

Kaos på Lillebælt

Da det blev kendt, at den 31-årige mand fra banden Black Army, der har base i Odense-bydelen Vollsmose, var blevet dræbt, skyndte Sydøstjyllands Politi at iværksætte en større aktion på Lillebæltsbroerne med assistance fra de fynske kolleger. I kølvandt blev både den gamle og den nye bro nemlig delvist lukket, og bilister fik passage gennem sluser, så politiet kunne kontrollere alle rejsende mellem de to landsdele. Der var tale om en præventiv aktion, der skulle hindre bandemedlemmer i at rejse til drabsstedet med henblik på eventuelle hævnaktioner eller anden uhensigtsmæssig adfærd.

Hos Fyns Politi henviser man til Sydøstjyllands Politi for oplysninger i sagen, da det er her den operativt er placeret. Dog fortæller vagtchef Mie Brøchner fredag morgen til Newsbreak.dk, at politikredsen naturligvis er orienteret om, at den dræbte er fra Odense.

– Og i et eller andet omfang har vi jo også været involveret i sagen, fortæller hun og henviser igen til Sydøstjyllands Politi, der som bekendt har lukket for informationskanalerne, mens jagten efter gerningsmanden står på.

Havde broget fortid

Den dræbte Muhammed Sendi har allerede et langt generalieblad hos politiet – heriblandt flere domme.

12. juni 2010 blev han idømt et års fængsl for at have deltaget i en påkørsel af tre unge mænd foran arresten i Odensen – dommen faldt som grov vold.

To år senere – i 2012 – blev han dømt til et år og syv måneder i fængsel. Denne gang også for grov vold, der blev begået mod en yngre mand i Odense. Det voldsomme overfald skete på Åsumvej øst for Vollsmose og var angiveligt en hævnaktion.

Vil dæmme op for konflikter

Politiet meddeler også fredag, at den dræbtes medlemskab i den så berygtede bande Black Army, der har haft gang i en større udvidelse til øvrige danske byer – heriblandt Aarhus – betyder, at der er iværksat forskellige tiltag for at forebygge eventuelle optrapninger af konflikter i bandemiljøet. Det frygtes, at drabet kan medføre en eskalering i vold.

Ifølge krimi-redaktør på Fyens.dk er det da også yderst sandsynligt. I en analyse til egen side skriver Bjarke Vestesen blandt andet:

For selv om der udadtil hersker nogenlunde ro på bandeområdet, så er det langt fra tilfældet. For Black Army er stærkere og farligere end nogensinde.

Indtil for få år siden var bandemiljøet blandt indvandrerne uorganiseret og tilfældigt. Der var ingen, som havde styr på, hvem der var med og ikke med. Indtil Black Army kom til, som pludselig til manges forskrækkelse – heriblandt politiets – fandt ud af at organisere sig. Og endda på fortræffelig vis.

Det er svært ikke at forestille sig, at et drab på en bandebror ikke skal hævnes. Konflikten vil ligge og ulme, også længe efter at vreden er dampet af, chokket har fortaget sig, og Muhammed Sendi lagt i graven. Den vil være til stede hele tiden, og man skal ikke undervurdere Black Army og United Tribuns Forever, for et drab som det, der skete onsdag aften i Vejle, får konsekvenser.

Dog oplyser politiet også følgende:

– Det kan oplyses, at der ikke i det forgangne døgn er konstateret forhold af denne karakter. Der er fortsat ikke flere oplysninger til offentligheden om disse tiltag, der vil blive fortsat, så længe, det skønnes nødvendigt, oplyser Sydøstjyllands Politi altså – inden der lukkes helt i.

Bøn til offentligheden

Årsagen til hemmeligholdelsen af aktionen, der altså nu strækker sig langt ud over danske grænser, skal findes i, at politiet ønsker, at offentligheden – og medierne – ikke skal spolere eventuelle planlagte tiltag eller afsløre detaljer til skade for eftersøgningen. Alligevel har Sydøstjyllands Politi en bøn til offentligheden – i særdeleshed vidner til episoden.

Se mere video hos Local Eyes.

– Såfremt nogen måtte have informationer, billeder eller lignende af betydning for sagen, så opfordrer Sydøstjyllands Politi til, at man ringer til os på telefon 114. Vi sidder klar til at modtage opkald og takker for hjælpen på forhånd, skriver politiet i den foreløbig sidste pressemelding.

Såfremt der kommer afgørende detaljer i sagen vil politiet meddele disse i en ny pressemeddelelse. Imens foregår jagten på den 26-årige mand. Spørgsmålet er så, om politiet er de eneste, der er på jagt efter ham.

Powered by Labrador CMS