Købmænd krydser fingre for dansk-tysk pantaftale

Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tyskerne er klar til at lægge pant og en lille afgift på øl- og sodavandsdåser i grænsehandlen.

Det vækker glæde hos administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd, John Wagner, der peger på, at en aftale mellem Danmark og Tyskland vil kunne sende en del af danskernes storindkøb tilbage nord for grænsen

»Nu skal man aldrig sælge skindet, før bjørnen er skudt. Men vi krydser fingre for, at der kommer en aftale, så der bliver fair konkurrence med grænsehandlen. Kommer det på plads vil det skabe større omsætning og mere beskæftigelse i de danske butikker,« siger han.

Forslaget om en pant på dåsebajerne kommer fra regeringen i delstaten Slesvig-Holsten. Tanken er, at det danske pantsystem fremover også skal bruges til de øl- og sodavandsdåser, danskerne køber i den tyske grænsehandel.

Ifølge Flensborg Avis skal der lægges pant på dåserne, og den skal danskerne så indløse i Danmark. Desuden vil hver dåse blive pålagt en moms på omkring 20 øre, som tilfalder den tyske statskasse.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bekræfter over for avisen, at der er en god dialog om en pantaftale mellem Danmark og Tyskland. Adskillige danske ministre har gennem tiden forsøgt at få en aftale på plads, men denne gang er udsigterne til, at der rent faktisk kommer en aftale gode, vurderer John Wagner fra De Samvirkende Købmænd.

»Man er længere end man nogensinde har været, og det er mange skridt i den rigtige retning. Nu håber vi bare de sidste ting kommer på plads,« siger han

Danskerne slæber ifølge Flensborg Avis hvert år mere end én milliard øl- og sodavandsdåser over grænsen.

Powered by Labrador CMS