Kommune giver op: Vil hyre parkeringsvagter

Det sker efter nogle år, hvor bilisterne har haft fripas.

Det har de seneste år været noget nær umuligt at få bare én parkeringsbøde i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

I snart tre år har man haft mulighed for at parkere mere eller mindre frit på Fyn, hvis man vel at mærke parkerede i Kerteminde Kommune. Fyens.dk skriver, at Kerteminde Kommune er den eneste fynske kommune, der ingen parkeringsvagter har, men det bliver der formentlig snart lavet om på.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt det også skal til at koste penge at parkere, eksempelvis på timebasis, i Kerteminde. Flere danske kommuner har på det seneste afskaffet betalingsparkering, for at få borgerne til faktisk at besøge byerne.

Thisted, Kalundborg, Hillerød, Frederikshavn, Viborg og Tønder, og formentligt snart Silkeborg og Kolding, har held med at have gratis parkering, men i Kerteminde lider man altså under, at bilister til tider parkerer, som det passer dem.

– Det er jo det rene anarki. Vi må bare erkende, at det ikke fungerer, hvis der ikke er nogen parkeringsvagter. Det er ligesom fartgrænserne på landevejen, der er nogen, der skal håndhæve dem, ellers kører folk bare, som de har lyst til, siger medlem af miljø- og teknikudvalget Terje Petersen (DF), til Fyens.dk.

Ingen pengemaskine

Politikerne skal i starten af april diskutere, om de skal have parkeringsvagter til at kontrollere bilisters opførsel, men fra politikernes side afviser man, at der er tale om, at man kommunalt vil til at fylde en pengekasse.

– Det må på ingen måder blive en pengemaskine som i København. Det er for at sende et signal, så folk får en bevidsthed om, at de skal indordne sig under reglerne, siger Terje Petersen til Fyens.dk. 

Powered by Labrador CMS