Kommuner ville gerne bygge mere

Newspaq
Udgivet Opdateret

Newspaq
Newspaq

 

Kommunerne kommer næste år til at investere 17,7 milliarder kroner i offentlige byggerier. Det viser tal fra kommunernes budgetter.

Mange kommuner har måttet skære voldsomt i ønskesedlen til investeringer i nye anlæg næste år.

Det oplyser Kommunernes Landsforening (KL) på baggrund af en foreløbig opgørelse efter at have modtaget alle kommuners budgetter for 2015, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Landets 98 kommuner vil næste år tilsammen investere knap 17,7 mia. kroner i at bygge og renovere skoler, daginstitutioner, ældreboliger, administrationsbygninger, veje og idrætsanlæg.

Kommunerne overholder under ét kun lige knap det anlægsloft på 17,5 mia. kroner, som KL i sommer aftalte med regeringen, idet de samlede anlægsudgifter overskrider aftalen med 170 mio. kroner. Det svarer til et merforbrug på 0,97 procent af de samlede kommunale anlægsudgifter.

Derimod ligger serviceudgifterne cirka 225 mio. kroner under den aftalte ramme.

– Derfor kan vi sige, at økonomiaftalen er overholdt med kirurgisk præcision, siger KL”s formand, Martin Damm (V).

Han lægger ikke skjul på, at kommunerne har haft anlægsønsker langt over den aftalte ramme.

– Kommunerne har gjort en kæmpe indsats, og vi er landet på et resultat, der er uhørt tæt på, hvad vi har aftalt med regeringen. Især har der været stor vilje til at nedbringe anlægsudgifterne trods et stort anlægsbehov mange steder i landet, siger han.

Newspaq

Powered by Labrador CMS