Kone ville skilles: Nu er han henrettet for mord

En 64-årig mand dømt for drab på sin hustru er blevet henrettet i Texas som den første i USA i år.

Udgivet Opdateret

En 64-årig mand er onsdag blevet henrettet i et statsfængsel i Texas. Det er den første henrettelse af en indsat i USA i 2020, skriver nyhedsbureauet Reuters.

John Gardner blev i 2006 dømt til døden for året forinden at have dræbt sin hustru Tammy Gardner, fordi hun forlangte en skilsmisse.

Artiklen fortsætter under videoen

Kort efter at parret var blevet gift i 1999, begyndte Tammy Gardner at vise tegn på fysiske overgreb, sagde anklagerne under retssagen. I et tilfælde slog han hende i ansigtet med en hammer, fremgik det af retsdokumenter.

Adskillige gange betroede hun til venner, at hun ikke regnede med at slippe ud af ægteskabet med livet i behold.

Omkring en måned efter at den 41-årige Tammy Gardner i januar 2005 havde søgt om skilsmisse, bad hun en arbejdskollega om at hjælpe hende med at “forsvinde”, så ingen kunne opspore hende.

Skød hende i hovedet

Samme aften kom John Gardner til hendes hjem og skød hende i hovedet med en revolver, som han havde lånt af et familiemedlem.

To dage senere døde hun på et hospital.

Dagen efter meldte John Gardner sig selv til politiet i Mississippi.

Henrettelsen blev udført med en dødelig indsprøjtning i statsfængslet i Huntsville. Gardner blev erklæret død klokken 18.36 lokal tid, oplyser justitsmyndigheden i Texas.

I sine sidste ord bad han Tammy Gardners familie om tilgivelse.

– Jeg er ked af det. Jeg ved, at I ikke kan tilgive mig, men jeg håber, at I vil en dag, sagde han ifølge en meddelelse fra fængselsmyndighederne.

I 2019 blev der ifølge nyhedsbureauet AFP henrettet 22 mennesker i USA. Deriblandt ni i Texas.

Powered by Labrador CMS