Kongefamilie besøger mennesker på flugt

Foto: OLA TORKELSSON/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det anslås, at omkring 80.000 flygtninge vil søge asyl i Sverige, og kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria mødte nogle af dem mandag.

Med anslået 80.000 asylansøgere til Sverige i år er flygtningestrømmen højt på landets dagsorden.

Derfor brugte den svenske konge Carl Gustaf og hans datter, kronprinsesse Victoria, hele mandagen på at fordybe sig i asylprocessen hos Migrationsverket, som er den myndighed, der behandler asylansøgere og deres ansøgninger om ophold i Sverige.

Barske beretninger

Den 69-årige konge og 37-årige kronprinsesse lyttede til barske beretninger og hjerteskærende historier fra blandt andet den syriske læge Majed, der er på flugt efter de voldsomme kampe i hjembyen Aleppo.

– Først tog jeg til Tyrkiet, så Grækenland og så til Sverige. Jeg fortalte kongen, hvor meget vi sætter pris på den hjælp, vi får fra Sverige, fortalte han til svensk tv og tilføjede, at han indtil videre havde ventet otte måneder på den igangværende behandling af sin asylansøgning.

Besøgte flygtede børn uden voksne familiemedlemmer

Kongen og kronprinsessen besøgte også afdelingen, hvor flygtede børn, som er kommet til Sverige uden nogen voksne familiemedlemmer, sidder.

Her mødte kongen og kronprinsessen børn fra Somalia og Afghanistan, og de fortalte kongefamilien om håbet for at blive genforenet med deres familie og drømmen om at få en uddannelse, skriver det svenske kongehus på deres hjemmeside og officielle Facebook-kanal.

Ud over mødet med børnene og øvrige asylansøgere i Migrationsverket overværede de kongelige også forskellige rundvisninger og konferencer under besøget i Malmø.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS