Kørte til Italien – og direkte hjem igen

En skiferie der langt fra gik efter planen.

Skisportsstedet Livigno i Italien er et af de mest populære blandt danskere. Bare ikke dette par. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det var et skuffet dansk par, der søndag den 29. december 2019 ankom til deres kør-selv-ferie til skisportsstedet Livigno i Italien.

For nytåret kunne de fejre hjemme i Danmark.

Det fremgår af en nyligt afsagt kendelse fra Pakkerejse-Ankenævnet.

Da parret ankom til hotellet var der nemlig overbooket, og de blev anvist et andet værelse. Det var de så utilfredse med, at de vendte kareten og kørte hjem.

Det værelse, de i stedet blev tilbudt var ifølge klagen et loftsværelse, der var så lille, at man kun kunne stå oprejst i den ene halvdel af rummet.

Forud har parret modtaget et enkelt ubesvaret opkald den 23. december samt en kort mail med teksten: “Har forsøgt at ringe uden held. Vil du give mig et kald når du har tid? 😊”

Værelse ikke i brug

Parret skulle oprindelig have ankommet dagen inden, den 28. december.

Det havde de også fortalt rejsebureauet, men beskeden var tilsyneladende ikke nået frem til hotellet.

For det var en meget forlegen hotelejer, der tog imod parret den 29. Han fortalte, at det lillebitte værelse slet ikke en gang blev udlejet som hotelværelse til daglig.

Han havde også allerede i oktober fortalt det danske rejsebureau, at der var problemer i vente:

“For at vi ikke skulle tro, at det var hotellet, der havde begået en fejl viste han os en mail på skærmen på sin PC i receptionen, som han havde sendt til rejsebureauet i oktober måned 2019. I mailen gjorde han opmærksom på, at bureauet ikke havde de værelser til rådighed som de troede og lidt humoristisk spurgte han om de vidste om nogle af deres gæster var meget korte/lave, da det ene værelse krævede det. Det var så værelse nr. 90, som vi fik anvist,” skriver klageren.

Dyr lærestreg

I flere mails beklager rejsearrangøren dybt den oplevelse, parret har haft.

De ender da også med frivilligt at betale de små 15.000 kroner, rejsen har kostet.

Derudover ender de også med at skulle betale den lange tur fra Danmark til Livgno – og tilbage igen.

Med brændstof, færgebilletter, biltog, vignetter, indkvartering og forplejning løber det alt i alt op i hele 9000 kroner. Her kommer sagsomkomstninger så oveni.

Powered by Labrador CMS