Krise har gjort Wozniacki bedre

Caroline Wozniacki. Foto: PATRICK KOVARIK/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Er Caroline Wozniacki snart parat til at erobre karrierens første Grand Slam-titel?

Det er der noget, der tyder på, at hun er.

I hvert fald demonstrerede hun stort mentalt overskud, da hun mødte pressens udsendte efter to-sæts-sejren forleden i første runde ved Grand Slam-tennisturneringen French Open over italieneren Karin Knapp.

»Bare den afslappede måde, hun entrede lokalet på, var interessant. Hun jokede og kom med spidsfindige hentydninger til pressemødet i fjor, hvor hun med tårer i øjnene få dage efter sit brud og aflyste bryllup med Rory McIlroy forklarede, hvorfor hun tabte til Yanina Wickmayer,« fortæller det store amerikanske dagblad New York Times’ tenniskorrespondent Ben Rothenberg i telefonen fra Paris og tilføjer:

»Som jeg ser det, er der ingen tvivl om, at den personlige krise, hun befandt sig i for 12 måneder siden, har gjort hende til en bedre tennisspiller. Måske endda bedre end nogensinde. Jeg bliver ikke overrasket, hvis hun når langt i dette års French Open. Selv på det glatte grusunderlag, som hun ellers aldrig har befundet sig vel på, leverer hun nu resultater.«

Ben Rothenberg følger tennissporten tæt og har flere gange interviewet Caroline Wozniacki.

Mere moden

»Hun fylder 25 år i juli, og er efterhånden en af WTA Tourens mest rutinerede spillere. Inden bruddet med McIlroy kunne man ind-?imellem godt undre sig over hendes lidt teenage-agtige opførsel. Men det er som om, at hun det seneste år er blevet mere moden i sin tilgang til tilværelsen,« siger Ben Rothenberg.

Samme opfattelse har Jonas Arnesen, der blogger om tennissporten på Svenska Dagbladet i Stockholm.

»Det var dejligt befriende at høre Caroline på pressemødet lave skæg med, at der efter sidste års førsterunde-nederlag ved French Open var flere journalister tilstede end efter hendes sejr på samme stadie af turneringen i år. Bemærkningen beviser, at hun er ovenpå igen,« siger Jonas Arnesen.

Ligesom Ben Rothenberg tror han, at Caroline Wozniacki leverer et topresultat ved French Open.

»Jeg så hendes kamp mod Karin Knapp. Det var jævnbyrdigt i begyndelsen, men efterhånden som kampen skred frem, sled hun sin modstander op. Tennis er helt klart igen topprioritet for hende. Bare vent og se. Snart vinder hun sin første Grand Slam-titel,« siger Jonas Arnesen.

Fokuseret og dedikeret

Caroline Wozniackis eks-træner Michael Mortensen befinder sig under turneringen på Roland Garros-anlægget som kommentator på tv-kanalen Eurosport.

Og også han har kun pæne ting at sige om verdensranglistens nummer fem.

»Hun virker i den grad i balance med sig selv i øjeblikket. Når tingene spillemæssigt ikke kører helt optimalt på banen, er hun så fokuseret og dedikeret, at hun undervejs i kampene har overskud til at tilrette tingene. I forhold til dengang jeg sidst (i foråret 2014, red.) arbejdede sammen med hende, er hun blevet mere voksen,« siger Michael Mortensen, der fortæller, at han i Paris har hørt mange tale om Caroline Woz-?niackis udvikling.

»På Eurosport er jeg kollega med Mats Wilander (tidligere French Open-vinder, red.). Han siger, at han ser forandring hos hende såvel fysisk som mentalt,« fortæller Michael Mortensen.

Og lad os så give ordet videre til Caroline Wozniacki.

Ofte har hun haft vanskeligt ved at reflektere over tingene, og sjældent har hun haft overskud til at fortælle, hvilke tanker hun gør sig i kampene.

Men på pressemødet efter sejren over Karin Knapp var det anderledes.

Var nervøs før kampen

Her indrømmede hun, at hun før opgaven havde været en smule nervøs.

»Men efter de første partier følte jeg mig bedre tilpas. Det var rart at få breaket til 3-2 i første sæt. På det tidspunkt af kampen var jeg ellers ved at blive godt og grundigt irriteret. Her efter kampen har jeg det fint med, at jeg allerede nu har gjort det bedre end i fjor,« sagde Caroline Wozniacki, der også fortalte om sine træningsmetoder.

»Hvis man laver de samme øvelser i 10 år, bliver det kedeligt. Så lige nu eksperimenterer jeg med øvelser taget fra fodbold- og baseballsporten. Desuden har Serena (Williams, red.) forsøgt at lære mig nogle dansetrin. Det gik dog ikke så godt,« sagde Caroline Wozniacki med et smil.

Caroline Wozniacki spiller i dag sin anden kamp ved French Open mod tyskeren Julia Görges.

Powered by Labrador CMS