Kunder tror ikke på det ægte Nets efter svindel

Nets arbejder meget med at virke troværdige i sin kommunikation, da talrige svindelnumre får folk til at tvivle på reelle beskeder fra Nets.

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Virksomheden Nets står bag blandt andet Nemid, Dankort og E-boks, og derfor er virksomheden meget ofte udsat for, at svindlere forsøger at udgive sig for at være fra Nets i for eksempel email- og sms-beskeder i håb om at lokke fortrolige oplysninger ud af folk. Derfor er Nets jævnligt ude at advare mod de forskellige svindelforsøg. For nylig har virksomheden for eksempel lagt en lang række eksempler på forskellige falske hjemmesider, email-beskeder og sms’er ud i en advarsel på sin hjemmeside.

Men langt de fleste danskere er gode til at opdage svindelnumrene.

– Det er en meget lille brøkdel, der falder i, og kommer til at svare, siger Søren Winge, der er pressechef hos Nets, til Newsbreak.dk

Han mener, at de mange advarsler og oplysningskampagner over de seneste år fra blandt andre Nets har haft en stor effekt.

– Men det gør også at folk er vagtsomme, når de får en besked fra os, som rent faktisk er reel, siger Søren Winge.

Faktisk oplever Nets jævnligt, at folk tror, at det er svindel, når de kommunikerer med Nets. De mange falske beskeder fra Nets, og de varsomme borgere, er derfor noget, virksomheden går meget op i.

– Vi skal være ekstra skarpe på, at vores sprog og vores form er på en måde, så folk ikke bliver i tvivl, siger Søren Winge, der forklarer, at for eksempel falske sms-beskeder kan lægge sig ind, så de kommer i den samme sms-tråd som beskeder, der rent faktisk er fra Nets.

Pressechefen fortæller, at svindlerne dog stadig oftest har problemer på især et område i forsøget på at virke troværdige.

– Vi skal sprogligt sikre os, at det er klart og præcist sprog. For det vi ofte ser med phishing er, at det sproglige halter lidt, og bærer præg af at være en oversættelse, siger Søren Winge.

Han understreger, at Nets aldrig vil kontakte folk via email eller sms og bede dem om at oplyse koder, kortnumre eller andre fortrolige oplysninger.

 

Powered by Labrador CMS