Kunstcenter inviterer til påskeudstilling

Midtjyllands Kunst Center inviterer til Påskeudstilling.
Udgivet Opdateret

Midtjyllands Kunst Center i Bryrup ved Silkeborg inviterer til Påskeudstillingen 2015.

Her kan du møde arbejdende kunstnere fra en række lande – blandt andet Polen, Italien, Brasilien, Holland, Frankrig, Tyskland, Færøerne og naturligvis Danmark. Kunstcentret venter cirka 10.000 besøgende til Påskeudstillingen, der har været en tradition siden 2003.

Midtjyllands Kunst Center har op til udstillingen modtaget over 1.500 nye kunstværker – cirka 1.000 malerier og 500 skulpturer i keramik, glas, sten eller bronze. Og kunstcentret råder over Danmarks største privatejede kunstsamling på over 5.000 kunstværker til en samlet værdi på mellem 50 og 60 millioner kroner.

Claus Larsen udstiller

En af de kunstnere, du kan møde under Påskeudstillingen, er danske Claus Larsen, der har boet 28 år i Italien. Han er født i København i 1954, og begyndte tidligt at male og udstille på gallerier i København – og på samme tid uddannede han sig til læge.

I 1987 rejste Claus Larsen til Milano, hvor han begyndte at arbejde som medicinsk og videnskabelig illustrator. På den måde forenede han sin interesse for kunst og medicin. Han er altså læge, men har aldrig arbejdet som sådan.

For første gang siden ungdomsårene udstiller Claus Larsen altså nu igen i Danmark – i Midtjyllands Kunst Center, hvor han meget gerne vil fortælle om sin kunst, der har naturen som et primært tema. I hans værker er der flere lag af fortolknings-muligheder.

Han er surrealist med en speciel forkærlighed for illusionen, metaforen, men også eventyrfortællingen. Claus Larsens værker får beskueren til at reflektere over de presserende spørgsmål om økologi og beskyttelse af miljøet.

Udstillet på mange kunstmesser

Claus Larsen har udstillet på mange gallerier og kunstmesser i Italien og udlandet, og et af hans værker blev udvalgt til åbningsudstillingen for de Olympiske Lege i London i 2012. Han har modtaget den internationale fredspris i kunst, G.O.M.P.A., og et af hans værker blev udstillet i 2014 på verdensmessen i Los Angeles.

Han har i flere år været præsident for AEIMS, den europæiske organisation for medicinske og videnskabelige illustratorer. Siden begyndelsen af halvfemserne har han holdt forelæsninger og kurser på universiteter i Milano, Bologna, Luzern og Zürich. I 2007 udgav et italiensk forlag Claus Larsens bog ”Artistic Anatomy”, som gør brug af digital 3D teknologi, hvormed læseren bliver i stand til at udforske anatomien ved hjælp af ekstremt realistiske 3-dimensionelle modeller.

Blandt Claus Larsens værker kan nævnes ”Klodshans – H.C. Andersen” fra 2015, der henviser til H.C. Andersens eventyr fra 1855. Og til et billede med ”flyvende” pingviner over Venedig. Motivet handler om overopvarmningen af kloden – så nu kan pingvinerne endelig blive turister i Venedig. Hans umiddelbart uskyldige figurationer får politisk værdi i det øjeblik beskueren begynder at reflektere over de presserende spørgsmål om økologi og miljøbeskyttelse.

Claus Larsen har lært lektien fra de gamle mestre til bunds. Med skrupelløs præcision fabrikerer han selv sine egne farver, nøjagtig som de gamle mestre. Og han giver os billeder med den største detalje-rigdom, som han derefter oversvømmer med optiske illusioner – eller fælder for øjet.

Påskeudstillingen er åben fra Skærtorsdag den 2. april til og med 2. påskedag – og alle dage fra 10-18.

Powered by Labrador CMS