Kvælerslange på fri ‘fod’ i jysk storby

En halvanden meter lang kvælerslange er stukket af fra sin ejer.

Sådan ser en boa ud – hvis du ser den, ring til 114. Billedet er fra en anden sag om en undsluppet boa. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

En kvælerslange er løs i Horsens.

Mandag forsvandt den fra sin ejer i Houmannsgade i det centrale Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Det drejer sig om en halvanden meter lang boa, der altså lige nu befinder sig – må man gå ud fra – et eller andet sted i Horsens.

Om den bliver fundet i live, er endnu uvist. Men den kan dog leve et godt stykke tid i det danske klima – op til et par uger.

Omvendt kan den, hvis den har fundet et lunt sted, leve et helt år uden føde – og endda længere, hvis den har adgang til mad.

– Den er et vekselvarmt dyr og vil gerne have en kropstemperatur på cirka 30 grader – og kan den opnå det, kan den leve fint, hvis den finder et sted, hvor der er varmt, måske et varmerør, kloakrør, oven på et loft eller inde i en hulmur, siger eksperten Hans Viborg Kristensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, til Horsens Folkeblad.

Ring til politiet

Det vides ikke, hvordan slangen undslap.

Den skulle dog – som udgangspunkt – ikke være farlig. Alligevel opfordres det til, at man ringer 114, hvis man pludselig ser det halvandet meter lange dyr. Eller føler, det kriber i sengens fodende. Så vil der blive sendt eksperter til stedet.

Powered by Labrador CMS