Kvinde falder over bord på krydstogtskib: Overlever 10 timer i havet

Kvinden siger, at det er et mirakel, at hun er i live.

Kay Longstaff fortæller at hendes yoga træning hjalp hende med at overleve i vandet. Her ses hun på vej ud af kystvagtens båd Cavtat.Foto: STR / SCANPIX
Foto: STR / SCANPIX

Udgivet Opdateret

En britisk kvinde er blevet reddet, efter hun faldt over bord på et krydstogtskib ud for Kroatiens kyst kort inden midnat lørdag.

46-årige Kay Longstaff blev først fundet ti timer efter, at hun var faldet i Adriaterhavet næsten 100 kilometer ud for kysten. Det skriver BBC.

Kay har fortalt, at hun sad bagerst på dækket, da hun faldt over bord, og at hun er meget heldig at være i liv.

– Jeg var i vandet i ti timer, da de her fantastiske mænd reddede mig, fortalte Kay til Kroatiske nyhedsmedier, da hun endelig var på land igen.

Kystvagten har fortalt, at Kay var meget udmattet, da hun blev fundet. Og kort efter hun var sikker på land igen, blev hun sendt på hospitalet med en ambulance.

Ifølge andre nyhedsmedier har Kay fortalt en fra kystvagten, at yogaen havde hjulpet hende, samtidig med at hun havde sunget for at holde sig varm.

Kystvagt fandt det præcise sted

Redderne var i stand til at finde det helt præcise øjeblik, hvor den 46-årige var faldet over bord, ved at kigge på krydstogtskibets overvågningsvideo.

Og da de kendte tidspunket, kunne de også finde den helt præcise placering, hvor hun faldt over bord. Kvinden blev da også fundet kun 1,6 kilometer fra, hvor hun faldt i vandet.

Hvordan overlever man ti timer i havet?

Professor Mike Tipton, er en ekspert i at overleve i ekstreme miljøer, og han fortæller her, hvad der hjalp den 46-årige kvinde med at overleve. Ifølge ham havde kvinden perfekte forhold til at overleve.

Vandet var omkring 28-29 grader, hvilket reddede hende fra kuldechok.

Derudover var vandet forholdsvis roligt, og det var derfor nemmere for hende at flyde, svømme og blive i det område, hvor hun faldt i. Noget der gør hendes overlevelseschancer større.

Der er andre faktorer, der påvirker chancen for at overleve:

  • Kvinder har typisk en højere fedtprocent, hvilket hjælper med at flyde og holde varmen.
  • Det er vigtigt at spare på energien ved at flyde på ryggen i stedet for at svømme.
  • Et roligt og positiv sind, hjælper også nogle med at overleve i længere perioder.

Lige nu bliver omstændighederne, omkring hændelsen efterforsket. Skibet var på vej fra Vargarola i Kroatien til Venedig.

Powered by Labrador CMS