Kvinde måtte reddes ud: Tidligere brandmand dømt i skræmmende sag

Landsret skærper straffen til deltidsbrandmand fra Fjerritslev. Han havde anket med krav om frifindelse.

Udgivet Opdateret

En tidligere brandmand, der var ansat på deltid, straffes torsdag med fængsel i syv år for en række påsatte brande i området i og omkring Fjerritslev i Nordjylland.

Vestre Landsret har skærpet straffen i forhold til byrettens dom, som lød på fængsel i fem år.

Denne gang er han blevet fundet skyldig i at have sat ild til et hus med stråtækt tag på Thistedvej i Fjerritslev, oplyser nordjyske.dk. Beboeren, en kvinde på 87 år, måtte reddes ud. Denne brand blev han ikke kendt skyldig for at have påsat ved sagen i byretten.

– Den tilstedeværende beboer, født i 1929, blev udsat for overhængende fare. Ved branden skete der endvidere skade for 1.747.000 kroner, stod der om branden i anklageskriftet mod manden.

Henrik Kjær Christensen var tiltalt for næsten 30 påsatte brande i det lokalområde, hvor han er vokset op. Skaderne for brandene løb samlet op i over 20 millioner kroner.

I byretten blev han i første omgang dog kun fundet skyldig i at have påsat 18 af brandene. Han havde anket dommen og krævede frifindelse i landsretten.

Stor utryghed

I perioden mellem april og november 2016 afsatte Nordjyllands Politi massive ressourcer ind for at fange brandstifteren, der i hele den periode hærgede Fjerritslev-området.

– Det er en særdeles alvorlig sag, der igennem længere tid skabte meget utryghed i lokalsamfundet. Vi efterforskede massivt for at opnå et gennembrud, har specialanklager Kim Kristensen tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS