Kvinde sagsøger slikfirma: Blev “snydt” til at spise sukker

Kvinden mener, at firmaet prøver at snyde forbrugerne til at spise sukker.

Et slikfirma er kommet med en lidt alternativ definition på sukker. Det kan komme til at koste dem dyrt.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Når det kommer til mad, kan man åbenbart sagsøge for alting i USA.

En kvinde fra Californien sagsøger lige nu firmaet Jelly Belly, der står bag jelly beans. Kvinden påstår i søgsmålet, at hun er blevet snydt af firmaet til at spise sukker, fordi hun troede et af deres produkter fra sukkerfrit. Det skriver Fox News.

Juice er ikke sukker

Jessica Gomez sagsøgte firmaet tidligere i år. Hun siger, firmaet med vilje prøver at skjule, at der er sukker i et af deres produkter kaldet “Sport Beans”. Gomez købte Sport Beans, der bliver markedsført som et supplement til træningen. På ingrendienslisten står der “inddampet juice fra sukkerør” i stedet for sukker.

Gomez påstår, at firmaets definition af sukker er i strid med statens retningslinjer for afmærkning af fødevarer og er et forsøg på at snyde forbrugere der går op i sundhed til at tro, at der ikke er noget sukker i produktet.

Jelly Belly kalder søgsmålet for noget vås. Firmaet påstår, at ingen fornuftige forbrugere kan blive snydt af ingredienslisten. Ifølge dem har det ikke været muligt for Gomez at læse ingredienslisten uden også at se kalorieindholdet, hvor der står, hvor meget sukker produktet indeholder.

Myndighederne imod firma

Men det lader til at Gomez har myndighederne på sin side. USA Food og Drug Administration (FDA) annoncerede nemlig i maj 2016, at firmaer ikke må bruge ordet “juice” med mindre det omhandler en frugt eller grøntsag. Organisationen mener også, at det er misledende at kalde sukker for inddampet sukker fra juice.

– FDA tilskynder firmaer, der markedsfører produkter med sødemidler fra sukkerrør til at overveje, om de har beskrevet sødemidlet korrekt på deres produkter, står der i FDA’s retningslinjer.

Retningslinjerne er ikke bestemt ved lov og Jelly Belly mener, at søgsmålet skal afvises af flere grunde. Primært fordi Gomez ikke forklarer, hvorfor en forbruger skulle være overrasket over at finde sukker i et produkt, der bliver kaldt “Jelly Beans”. Jelly svarer nemlig til frugtgele og bliver lavet ved at koge frugt og sukker.

Powered by Labrador CMS