Kvinden nægtede hundesnor: Så gik det helt galt

- En afroamerikansk mand truer mig på livet, siger en kvinde i en video, der er gået viralt. Nu er hun fyret.

Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En kvindelig hundelufter har mistet sit job efter et optrin mellem hende og en sort mand i Central Park i New York.

Det skriver flere amerikanske medier herunder The Guardian og CNN.

I optrinnet, som manden optog på sin telefon og efterfølgende lagde på Facebook, siger kvinden, at hun vil tilkalde på politiet.

Forinden havde manden, der hedder Christian Cooper, bedt kvinden om at tage sin hund i snor, hvilket hun nægtede.

– Jeg vil ringe til politiet og fortælle dem, at der er en afroamerikansk mand, der truer mig på livet, siger kvinden.

– Fortæl dem, hvad du vil, svarer Christian Cooper i videoen.

Kvinden gør som sagt og beder politiet om at komme med det samme. Christian Cooper siger “tak” til kvinden og slutter optagelsen.

Optagelsen er efterfølgende gået viralt på Twitter og Facebook, hvor den er blevet delt titusindvis af gange.

“Racistisk” episode

Episoden udspillede sig mandag, og tirsdag morgen har Cooper talt med avisen Washington Post. For ham var episoden “racistisk intimiderende”, men ikke usædvanlig.

– Jeg tror ikke, at der er en afroamerikansk person i USA, der ikke har oplevet noget lignende i deres liv, siger den 57-årige mand.

Politiet i New York foretog ingen anholdelser i forbindelse med anmeldelsen, som de over for The Guardian beskriver som “en verbal uoverensstemmelse”.

For kvinden, der er blevet identificeret som Amy Cooper (der er ingen relation mellem de to trods samme efternavn), har episoden haft store konsekvenser.

Kvinden arbejdsgivere skriver på Twitter tirsdag, at hun er blevet fyret omgående.

– Efter vores interne gennemgang af hændelsen i Central Park i går, har vi truffet beslutning om at opsige den involverede medarbejder med omgående virkning. Vi tolererer ikke racisme af nogen art i Franklin Templeton, skriver virksomheden på Twitter tirsdag.

Gør sådan ved fremmede hunde

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvilke forholdsregler du bør tage, hvis du møder en fremmed hund uden snor.

Det gælder især, hvis du møder en hund af en race, der er ulovlig i Danmark, da de er vurderet til at være farlige.

Skulle du  løbe ind i en af de ulovlige hunde, er der dog ingen grund til at agere anderledes end ved en hvilken som helst anden hund, har hundeekspert Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub tidligere forklaret til Newsbreak.dk.

– Jeg synes ikke, man skal kigge så meget på racen. Det er langt vigtigere at kigge på hundens kropssprog. Virker den rolig og logrer med halen, er det et godt tegn, men hvis den bliver ved at knurre og gø, skal man være mere forsigtig. Det handler om at bruge sin sunde fornuft, siger hundeeksperten.

Hvis det ikke kan lykkes at berolige hunden, opfordrer Lise Lotte Christensen til, at man tager et billede af hunden og kontakter politiet.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke hunde det ikke er tilladt at have i Danmark.

Powered by Labrador CMS