Kvinder er lykkeligere uden mand og børn

En engelsk adfærdsforsker oplyser, at kvinder er lykkeligere, hvis hun ikke bliver gift og får børn.

Udgivet Opdateret

I sin nye bog Happy Ever After skriver den engelske adfærdsforsker Paul Dolan, at kvinder generelt er lykkelige, hvis de ikke er gift eller har børn. Derudover uddyber han, at det klart er mænd, der får mest ud af at gifte sig.

Det fortalte han om på Hay Festival i Wales, skriver The Guardian.

Ny undersøgelse

Paul Dolan refererer til en ny undersøgelse fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics, som viser, at de traditionelle markører, man har brugt til at måle succes på ikke hænger sammen med lykke.

– Hvis du er en mand, skal du gifte dig, hvis du er en kvinde, så lad være, siger Paul Dolan til The Guardian.

Lykkelige og sunde

Det udsagn kan han sige, fordi den nye undersøgelse viser, at mænd får en masse positive ting ud af at gifte sig. De bliver roligere, tager færre chancer, tjener flere penge på arbejdet og lever en smule længere.

Mens det for kvinder er nærmest det modsatte. Undersøgelsen viser faktisk, at ugifte kvinder uden børn er den sundeste og mest lykkelige undergruppe af befolkningen.

Helbredet

Undersøgelsen viser, at mænd oplever helbredsmæssige fordele ved at blive gift, mens det slet ikke ses på kvinder. Deres helbred er upåvirket af ægteskabet. Til gengæld er de i større risiko for fysiske og psykiske lidelser end single kvinder.

På trods af at data viser, at ugifte kvinder uden børn er både de mest lykkelige og mest sunde, så er succeskriterierne i samfundet endnu ikke klar til at rumme de fakta. Derfor lægger Paul Dolan vægt på, at kvinder netop skulle tænke over, om de faktisk ønsker ægteskab og børn, fordi hun faktisk bliver ulykkelig af det.

Powered by Labrador CMS