LA: Hele blå blok skal i regering

Liberal Alliance ankommer til Amalienborg fredag d. 19 juni 2015 for at meddele dronning Margrethe, hvem de peger på som landets kommende statsminister. Simon Emil Ammitsbøl og Anders Samuelsen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Blå bloks fire partier bør bruge deres samlede 90 mandater til at danne en flertalsregering.

Så klar lyder opfordringen fra Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA) på ved ud fra den såkaldte dronningerunde på Amalienborg, hvor han har anbefalet Dronningen, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) afsøger mulighederne for at danne en borgerlig flertalsregering.

»Jeg tror, det vil være rigtig godt at få afsøgt muligheden for at få skabt et stabilt flertal bag en kommende regering. I den ultimative form er det selvfølgelig en flertalsregering,« siger Anders Samuelsen.

Han mener ikke, at de store uenigheder mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på blandt andet den offentlige sektors størrelse vil spænde ben for en blå flertalsregering med alle fire partier.

»Sådan er det i politik – at partierne har forskellige prioriteringer. Opgaven består for os i at løfte det ansvar, det er at finde sammen og få styret Danmark, få skabt rammerne for det, alle er enige om: At få skabt beskæftigelse, vækst og fremgang. Det må vi se, om vi kan finde hinanden i,« siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance fik modsat Venstre og de Konservative en fremgang ved torsdagens valg. Adspurgt om det har givet en øget appetit på ministerposter, svarer Anders Samuelsen:

»Hvis man er et parti, der har respekt for sig selv og mener, at man har noget at byde ind med i dansk politik, så skal man selvfølgelig også være klar til at løfte det ultimative ansvar, som det er at gå i regering. Nu har vi anbefalet Dronningen, at hun sætter Lars Løkke Rasmussen i spidsen for nogle forhandlinger, som vi i første omgang mener, skal afsøge mulighederne for en flertalsregering,« siger han.

Om mulighederne for selv at sætte sig i spidsen for et ministerium, når regeringsgrundlaget er på plads, er partilederen ikke afvisende:

»Vi er klar til at løfte det ansvar, og vi har virkelig dygtige personer i vores parti – og i al ubeskedenhed mener jeg også, at det inkluderer mig selv og den herre, der står ved siden af mig, Simon Emil Ammitzbøll (LA),« siger Anders Samuelsen.

Powered by Labrador CMS