Læge forsvarer tigers angreb på munk: Ikke med vilje

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Tigertempel er et populært turistmål i Thailand, hvor man kan tage billeder af munke med tigre.

En tiger havde “ikke i sinde” at angribe en munk, som lørdag blev alvorligt tilredt efter nærkontakt med det store kattedyr i et thailandsk tempel, siger munkens læge.

Wat Pha Luang Ta Bua, der også er kendt som Tigertemplet, huser næsten 150 tigre, og stedet er et populært mål for turister.

Templet har imidlertid også længe været mål for kritik af blandt andet dyreværnsgrupper og landets myndigheder, som mener, at munkene bryder loven.

64-årige Luang Ta Jan blev indlagt på en intensivafdeling med blødninger i hovedet, en brækket arm og knuste tænder, fortæller hans læge Sahathep Sawarngnet, som også er hospitalsdirektør, til nyhedsbureauet AFP.

Utilsigtet

Lægen insisterer på, at angrebet var “utilsigtet”. Kattedyret angreb, da Ta Jan snublede og faldt, mens han gik med tigeren i et reb.

– Den havde overhovedet ikke i sinde at angribe ham, men dens pote strejfede ham, da han snublede, siger Sawarngnet.

Lægen siger, at det er munkens egen version af hændelsen.

– Hvis der var tale om et rigtigt angreb, ville hans ansigt være flået i stykker. Men der var kun en flænge fra panden til læberne, siger lægen.

Kattedyret vejer 300 kilo, og den har boet på templet i syv år ifølge Sahathep Sawarngnet.

Munken ventes udskrevet fra hospitalet senere på ugen.

Ikke orden i papirerne

Det thailandske departement for naturparker, dyreliv og skovbeskyttelse beskylder templets munke for at holde tigrene uden at have orden i papirerne.

Myndigheden har planer om at konfiskere dyrene, hvilket har udløst protester fra munkene, som har blokeret myndighedernes vej til templet.

I april udsendte departementet et forbud mod at opkræve turister adgangsgebyr og for at kræve penge for at tage billeder af tigrene.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS