Læge i retten: Havde affære med patients hustru

En familiefar betroede sin læge, at han havde problemer med sit ægteskab. Hvad lægen gjorde bagefter var chokerende.

Sagen bliver lige nu hørt i retten i Manchester.Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Udgivet Opdateret

Der var knas med ægteskabet, men familiens læge besluttede sig for at sætte ild til det. Han startede nemlig en affære med hustruen, efter manden havde betroet ham, at de havde problemer. Nu er sagen i retten i Manchester. Det skriver det anerkendte britiske medie Daily Mail.

– Mit ægteskab var ikke godt inden det her, men den mand, jeg bad om hjælp, stak mig i ryggen, fortæller manden.

Parret, der har et barn sammen, har været patienter hos William Arnetts familieklinik i Sunderland England siden 2012. Men problemerne startede i oktober 2014, da manden i familien tog til lægen på grund af en ukendt sygdom.

– I slutningen af konsultationen spurgte doktor Arnett manden, hvordan tingene var generelt og manden brød sammen. Han forklarede hvordan arbejdet havde en negativ effekt på familielivet, samt at han var stresset på arbejde, fortæller Alan Taylor, advokat for lægeforbundet, i retten og fortsætter:

– Han fortalte også lægen, at hans ægteskab var i krise. Doktor Arnett gav herefter manden et nummer til en rådgivningsservice.

Tog nummeret fra journalen

Flere måneder senere i juli 2015 sendte doktor Arnett en SMS til hustruen for at fortælle hende, at hun havde glemt en aftale på klinikken.

– Hjemmekonsultationer koster mere LOL, skrev lægen.

Men hun havde aldrig givet lægen sit mobilnummer. Derfor kan han kun have fået det gennem hendes journal uden hendes viden eller samtykke. Anklagerne mener, at beskederne var seksuelt motiveret, når man tænker på, hvad der efterfølgende skete.

– De fortsatte med at skrive sammen om ikke-medicinske emner. Der er derudover også beskeder fra doktor Arnett til kvinden, som har tydelige seksuelle undertoner. De er upassende, flirtende og seksuelt motiveret, siger Alan Taylor i retten og fortsætter:

– Han udnyttede sin professionelle position for at forfølge et seksuelt og upassende følelsesmæssigt forhold med kvinden.

Befamlede hende under en konsultation

Næste måned havde kvinden en konsultation hos doktor Arnett efter at have klaget over et problem med hendes bryster, siden hun havde stoppet med at amme. Efter at have eksamineret hende, flyttede lægens stol sig over til hende og de kyssede.

– Lægen kyssede en patient under en konsultation i sin klinik, fastslår Alan Taylor til retten.

Næste dag skrev doktor Arnett, at han kunne lide kvindens bryster præcis, som de var. Lidt over en uge senere, spurgte kvinden, om de kunne mødes over en kop kaffe. Men efter lægens forslag endte de på en pub.

– Kvinden siger, at hun godt kunne lide opmærksomheden fra nogen, der gerne ville snakke med hende. Men efter en time i pubben ringede hendes mand, og hun fortalte ham, at hun var i pubben med en veninde, fortæller Alan Taylor.

Herefter fortalte hun lægen, at hun blev nødt til at gå i tilfælde af, at hendes mand dukkede op. Men han spurgte, om hun ikke ville have en drink til et andet sted. Hun fulgte efter lægen i sin bil hen til en anden pub, selvom hun gerne ville hjem, da hun havde dårlig samvittighed over at lyve overfor sin mand.

Indrømmede overfor sin mand

Da de var på trappen af pubben, gav hun lægen et kys, som man giver en søster eller en tante. Men da hun satte sig ind i bilen, lænede lægen sig ind i bilen og gav hende et ordentligt kys. Hun trak sig væk, da hun ikke ville kysses. Det var sidste gang hun så ham.

Da kvinden kom hjem, spurgte manden, hvor hun havde været, da han mistænkte, at noget var galt. Han udspurgte hende, indtil hun fortalte ham det hele, og han fandt de slettede SMS’er på hendes mobil.

– Han var meget vred og brugte sin hustrus mobil til at bede lægen om at “ringe med det samme”.

Manden fandt herefter lægens adresse og tog over til ham for at konfrontere ham med affæren.

– Da han bankede på lægens dør, var manden meget vred, men et lille barn på seks eller syv åbnede døren. Lægen ville ikke komme til døren, så manden råbte beskederne gennem døren. Til sidst kom lægen sammen med en tredje person og sagde, at intet var sket. Det var bare fjollede beskeder, fortæller Alan Taylor i retten.

Herefter satte parret sig ind i bilen og lægen gik derover og undskyldte. “For hvad det er værd, så er jeg ked af det”, sagde lægen. Han fik svaret: “For fucking sent” af manden.

Manden flyttede familien til en anden klinik og fortalte personalet, at Arnett forsøgte at starte en affære med hans kone. Manden kom på sygeorlov, fik ekstra rådgivning og kom på antidepressiver. Sagen fortsætter, og Arnett risikerer at blive forbudt at praktisere medicin.

Powered by Labrador CMS