Lægeforeningen vil have hårdere kontrol efter psykiater-skandale

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Lægeforeningen reagerer efter afsløring af skandalesag med hjerneskadet psykiater

Man skal som patient kunne have tillid til, at de læger, man møder i sundhedssektoren, kan det, de skal kunne. Det understreger Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, efter det er kommet frem, at en hjerneskadet psykiater i årevis har fejlbehandlet sine patienter – nogle med døden til følge lader det til, uden at Sundhedsstyrelsen har grebet ind.

»Det er vigtigt, at vi har en stærk myndighed, der holder øje med, at lægerne arbejder efter de regler, der er. Vi har brug for, at patienterne har tillid til lægerne, og lægerne har også brug for at vide, at myndighederne griber ind, hvis nogle kolleger ikke fungerer,« siger Mads Koch Hansen.

DR Nyheder har afsløret, at den hjerneskadede psykiater praktiserede i Vestjylland i ni år, fra den første klage blev sendt til Sundhedsstyrelsen, til der blev grebet ind.

Mads Koch Hansen har dog tillid til, at Sundhedsstyrelsen fremadrettet vil kunne gribe noget tidligere ind i denne type sager, efter styrelsen i efteråret lancerede en plan for, hvordan man skal oprette et langt mere målrettet og effektivt tilsyn. Men om det er nok, tvivler han på.

»Det er vigtigt at understrege, at Sundhedsstyrelsen de seneste år har været underlagt meget kraftige besparelser, og jeg mener, det er op til politikerne at vurdere, om man er gået for hårdt til styrelsen, hvis man skal sikre de nødvendige ressourcer til et stærkt tilsyn fremadrettet,« siger han.

Lægeformanden håber, at alle drager den nødvendige lære af sagen, så man undgår lignende sager i fremtiden.

Powered by Labrador CMS