Lærer kidnappede ung elev: Nu er de fundet efter vild flugt

Efter at have været forfulgt af politiet igennem flere stater er de nu endelig fundet.

Tad Cummins (venstre) kidnappede 15-årige Elizabeth Taylor (højre) for mere end en måned siden. Efter en vild jagt er de nu blevet fundet.Foto: Siskiyou County Sheriff’s Office / Tennessee Bureau of Investigation / SCANPIX
Foto: Siskiyou County Sheriff’s Office / Tennessee Bureau of Investigation / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk kunne i starten af april fortælle om, hvordan en 50-årig lærer var forsvundet sammen med en af sine 15-årige elever. Den gang anede politiet stadig ikke, hvor det umage par var, men torsdag blev læreren anholdt i Northern California. Det skriver CBS News.

Tad Cummins forsvandt med 15-årige Elizabeth Thomas den 13. marts fra en by tæt på Nashville. De forsvandt, efter skolen havde efterforsket Cummins, da en anden elev havde anmeldt, at have set den gifte lærer kysse Elizabeth på skolen.

Var bange for lærer

Efterforskere har forfulgt næsten 1.500 tip fra alle USAs 50 stater. Det sidste sted, parret blev set, var to dage efter, de forsvandt – i et supermarked i Oaklahoma. På overvågningskameraet kunne man se, at Cummins havde fået mørkere hår, og at Elizabeth havde farvet sit hår rødt.

Ifølge politiet efterlod Cummins en besked til sin hustru, inden han forsvandt. Politiet tror nu, det var en afledningsmanøvre for at forsinke efterforskningen. Ifølge retsdokumenter var pigen bange for læreren og troede, det ville få konsekvenser i skolen, hvis hun modsagde ham.

Cummins står overfor tiltaler som seksuel kontakt med en mindreårig, alvorlig kidnapning samt at transportere en mindreårig over grænsen med voldtægt som formål.

Anonymt tip fangede dem

Parret blev fundet i en nationalskov i Northern Californien næsten 4000 kilometer fra, hvor teenageren forsvandt. Det var et anonymt tip om lærerens bil, der ledte politiet på sporet af dem. Da politiet tog ud for at tjekke, fandt de bilen uden nummerplader. De matchede den til Cummins ved hjælp af bilens VIN-nummer.

Cummins og Elizabeth blev fundet tæt på en hytte kort derfra. Den anonyme kilde mente, at parret havde boet i hytten i halvanden uge. Læreren blev anholdt torsdag morgen. Efterforskere overvågede bilen og var sikre på, at Cummins og Elizabeth var i hytten, da han blev anholdt.

Distriktsadvokaten i Tennessee, Brent Cooper siger, Thomas er uskadt, men at deres største bekymring er hendes mentale tilstand.

– Hun er en 15-årig pige. Han er nødt til at blive holdt ansvarlig for at have kidnappet den her pige, siger Cooper.

Familie er lykkelig

Elizabeths far har fortalt lokale medier, at han er overlykkelig over, at hans datter er blevet fundet uskadt. Han fortæller også, at han ikke kan vente med at fortælle hende, at han elsker hende. Familiens advokat, S. Jason Whatley, siger, at familien endnu ikke har snakket med teenageren, men venter på hendes opkald hvert øjeblik.

– De er meget ivrige efter at snakke med hende og høre fra hende, hvordan hun har det. På samme tid er de også spændt.

Whatley siger også, at han er meget overrasket over, at det var Cummins bil, der gjorde det muligt for politiet at finde parret.

– Mange troede, at bilen var væk. Men her var den, siger han.

Nu kommer Elizabeth hjem

Planen er, at Elizabeth skal flyves tilbage til Tennessee fredag den 21. april 2017. Familien er meget taknemlig overfor politiet og medierne.

– Elizabeth ville ikke komme hjem nu her, hvis ikke det var på grund af indsatsen fra lokalmedierne samt medierne i Nashville, siger Whatley og fortsætter:

– Tippet kom på grund af medierne. Familien kan ikke engang sætte ord på sin taknemlighed.

Advokaten siger også, at familien stoler på, at der vil blive ydet retfærdighed overfor Cummins og vil fokusere på deres datter. Torsdag var Cummins i fængsel i Northern Californien uden kaution. Han venter på at blive udleveret til sin hjemstat.

Powered by Labrador CMS