Lærer sendte nøgenfotos til elever

Foto: LIONEL BONAVENTURE/Scanpix
Udgivet Opdateret

En lærervikar er blevet dømt til 14 dages betinget fængsel for at have sendt nøgenbilleder af sig selv til flere elever – han må stadig gerne arbejde med børn

En tidligere lærervikar på Giersings Realskole i Odense er tirsdag blevet dømt ved Retten i Odense for blufærdighedskrænkelse overfor en række tidligere elever, skriver Fyens Stiftstidende.

Den 30-årige mand arbejdede på skolen som lærervikar fra 2010 til 2013. Han er blevet dømt, fordi han i 2013 har sendt fire forskellige grænseoverskridende fotos af sig selv til i hvert fald seks piger, der var elever i hans klasse. Billederne blev sendt på appen Snapchat, hvor brugerne kan sende fotos til hinanden.

På to af billederne var manden helt nøgen – han havde dog dækket sine kønsdele over med rød skravering på det spejl, han tog billederne igennem.

Anklageren havde krævet at den 30-årige mand skulle have frakendt sin ret til at arbejde med børn, men det vurderede retten altså ikke, at handlingen takserede til. Retten lagde iøvrigt vægt på, at manden var tidligere ustraffet, at han på gerningstidspunktet var en ung og uerfaren lærer, samt at han havde gode udtalelser fra sin nuværende arbejdsplads.

 

 

Powered by Labrador CMS