Lærere trækker lod om hvem der skal fyres

De trækker hver især et nummer op af en hat. Trækker de det forkerte, får de en fyreseddel.

Lærerne trak lod om, hvem der bliver fyret.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

På flere skoler i West Virginia bliver lærerne fyret på en meget makaber måde. De trækker et nummer fra en hat. Trækker de det forkerte nummer, er de fyret.

Usikkerheden lurer for lærere på folkeskoler i Kanawha County, West Virginia. De står til at miste deres job, da statstøtten falder. Tidligere på året blev det nemlig annonceret at mere end 70 stillinger på skolerne vil blive sparet væk. Det skriver WSAZ3 News Channel.

Tallotteri med jobbet

Så en dag skulle 34 lærere på en af skolerne trække et nummer fra en hat, for at finde ud af, om de stadig har et job næste skoleår. Trak lærerne et nummer mellem et og 24, får de lov til at beholde deres job eller får et nyt. Trak de derimod et nummer mellem 25 og 34, kan de ikke være sikre på at beholde deres job.

– Jeg græd allerede inden, jeg gik derop, fordi jeg var frustreret. Så da jeg trak nummer 28 gik jeg bare, fortæller Rebecca Rhett, der er lærer på skolen.

Rhett er nu i farezonen for at miste sit job. Hun fortæller, at de 34 lærere, der skulle trække, allesammen startede 3. august 2016, men mere har de ikke til fælles.

– Jeg kiggede omkring, og det så ud som om de andre var meget unge. De er sikkert lige blevet færdige på universitet, siger Rhett.

Erfaring er lige meget

Skolen har udtalt, at den tilfældige udvælgelse af de lærere, der skulle trække et nummer, bygger på anciennitet. Men efter at have været lærer i 20 år er Rhett meget frustreret over, at hendes erfaring ikke bliver talt med.

– Anciennitet er det eneste der tæller. Erfaring fra andre kommuner tæller ikke. Det gør dit CV heller ikke, fortæller Rhett.

Skolen har forsikret om, at de afskedigede lærere vil være ansat til og med juni og kan blive og vente på at nogen siger op eller går på pension i sommerferien. Hvis de pågældende lærere ikke har et job, når skolen starter, kommer de først i køen til et job på skolen.

Powered by Labrador CMS