Landsforening roser svømmehal for at gribe ind

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det var helt på sin plads, at Viborg Svømmehal tirsdag bad en kvinde, der har foretaget et juridisk kønsskifte, men stadig har mandlige kønsorganer, om at forlade kvindernes omklædningsrum.

Det mener både LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, samt ligestillingsordfører Özlem Cekic (SF).

»Jeg synes, at svømmehallen har håndteret sagen godt. Der er tale om en juridisk kvinde, som stadig har mandlige kønsorganer, og derfor kan det virke stødende for de øvrige gæster i svømmehallen, når vedkommende går ind i kvindeomklædningen,« siger Linda Thor Pedersen, der er transpolitisk talsperson i LGBT Danmark.

Sagen handler om Ibi-Pippi Orup Hedegaard, der tirsdag blev bedt om at forlade kvindernes omklædningsrum i Viborg Svømmehal og i stedet benytte et separat rum, som normalt benyttes af handicappede gæster.

»Jeg synes, det er dybt krænkende at blive behandlet som handicappet på grund af mit køn. Det bliver jeg såret og stødt over,« siger Ibi-Pippi Orup Hedegaard til BT.

Kritikken er forfejlet, mener LBGT.

»Jeg vil sige, at det er mangel på situationsfornemmelse at gå ind i et kvindeomklædningsrum med mandlige kønsorganer,« siger Lina Thor Pedersen.

Özlem Cekic er en af de varmeste fortalere for den nye lovgivning om juridisk kønsskifte. Hun kalder den pågældende sag unik.

»Jeg synes, at svømmehallen har tacklet det utrolig flot og meget løsningsorienteret. Selvfølgelig skal der også være plads til de kvinder, som står med bar røv og ikke ved, hvad juridisk kønsskifte er. Jeg synes, at svømmehallen har gjort det godt,« siger hun.

Powered by Labrador CMS