Lastbil stoppet med æbler, meloner og 1,2 ton hash

Det var ikke kun frugt, der var på ladet af lastbilen.

Politiet fandt 1,2 ton hash på lastbilen. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Der var ikke kun meloner og æbler med i en spansk lastbil, der blev standset af politiet 26. juli på en vej i Odense.

I alt 1200 kilo hash lå der gemt mellem frugterne bag i lastbilen. Betjente fra Særlig Efterforskning Vest, der arbejder med organiseret kriminalitet i Vestdanmark, lå på lur, da lastbilen kom til Fyn med den særprægede last. Her anholdt betjentene to mænd fra Spanien og en rumænsk kvinde. De har siden siddet varetægtsfængslet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mandag anholdt Særlig Efterforskning Vest en 56-årig mand fra Sjælland i en udløber af samme store narkosag.

Han fremstilles tirsdag klokken 9.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, sigtet for at have indsmuglet 1600 kilo hash fra Spanien til Danmark tilbage i februar.

Halvdelen af den indsmuglede hash beslaglagde politiet senere på en adresse i Arden i Himmerland.

Samarbejde med spaniere

Smugleriet er ifølge sigtelsen sket i samarbejde med de to spaniere, der nu både er sigtet for episoden på Fyn og for indsmuglingen af de 1600 kilo hash i februar.

Anholdelsen af den 56-årige mand i går skete efter, at Særlig Efterforskning Vest med assistance fra Særlig Efterforskning Øst, i en koordineret aktion ransagede en række huse i Nordjylland, på Fyn og på Midt- og Vestsjælland.

Udelukker ikke yderligere anholdelse

I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt 10 kilo skunk, 7,5 kilo hash og 260.000 kroner i kontanter.

– Aktionen i går er et led i efterforskningen af en større narkosag, hvor der er smuglet store mængder hash til landet, som skulle sælges på gaden. Vi fortsætter efterforskningen og udelukker ikke yderligere anholdelser i sagen, siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Brian Olsen.

Politiet oplyser senere onsdag, at manden er blevet varetægtsfængslet. Han nægtede at udtale sig og har ikke kæret fængslingen.

Powered by Labrador CMS