Lastbilchauffør anholdt: Hans kørekort var pivfalskt

Han er sigtet for snart sagt enhver form for overtrædelse, hvad lastvognskørsel angår.

En lastbilchauffør var dårligt nok kommet af færgen, før han blev anholdt i Rødbyhavn. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Tirsdag morgen forsøgte en 31-årig mand fra Ungarn at køre en lastbil ind på dansk jord i Rødbyhavn. Han fremviste et pas og et kørekort til politiet, men der var altså et eller andet, der ikke stemte.

– Hans navn var ikke stavet korrekt i kørekortet i forhold til det pas, han fremlagde, fortæller kommunikationskonsulent ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Palle O. Hansen, til Newsbreak.dk.

Det er selvfølgelig en forseelse, politiet støder på engang imellem, og falske dokumenter findes, som så meget andet, i forskellige grader af kvalitet.

– Der er nogle gange, hvor man tænker at det der, det ser da ikke rigtigt ud. Og her var der noget grundlæggende, der var forkert, fortæller Palle O. Hansen.

Der var meget andet i vejen

Chaufføren har på det her tidspunkt nok håbet, at navnene i det mindste havde været ens på pas og kørekort, for nu blev han underkastet en mere grundig kontrol. Og da viste det sig, at manden ikke havde tilladelse til at køre den dyretransport, han sad i.

En undersøgelse af køretøjets takograf viste derudover, at køre-/hviletidsbestemmelserne ikke var overholdt, og så blev manden ellers anholdt.

– Han er stadig anholdt og fængslet, fortæller Palle O. Hansen. Han gætter på, at man er igang med at rekvirere en tolk, så manden kan blive afhørt igen. Der er nemlig en hel del, han skal redegøre for. Han er sigtet for dokumentfalsk, for kørsel uden førerret og for overtrædelse af reglerne om dyretransport og køre-/hviletid.

 

Powered by Labrador CMS