Lastbilchaufføren der myrdede kvinder

Han er dømt for tre drab. To kvinder fortæller hver for sig om mødet med en mand, der kan være ham.

Udgivet Opdateret

Har seriemorderen Robert Ben Rhoades ladet flere potentielle ofre gå fri, mens han holdt andre ofre fanget i uger, før han myrdede dem?

Spørgsmålet er blevet relevant, efter at en kvinde er stået frem og har fortalt, hvordan hun fik et lift af Robert Ben Rhoades og år senere genkendte sig selv på et foto, der blev taget af hende, og som myndighederne mener, Robert Ben Rhoades kan have taget.

Det er uvist, om kvindens fortælling er rigtig. Det er heller ikke sikkert, at en fortælling af en anden kvinde er sandfærdig, men den kvinde fortæller, at hun engang fik et lift af Robert Ben Rhoades, der pludselig ændrede holdning og karakter og fortalte hende, at han ville dræbe hende. Herefter lod han hende gå.

Chauffør og morder

Fortællingen om Robert Ben Rhoades er under enhver omstændighed en fortælling om en morder. Robert Ben Rhoades kidnappede kvinder. Han holdt dem til tider fanget i uger ad gangen. Han voldtog dem og dræbte dem.

Da han blev anholdt, fortalte han selv, at han havde været aktiv i årevis. Han kørte lastbil, og hans kørselshistorik placerede ham nær omkring 50 uopklarede drabssager.

Han har selv tilstået tre drab, men hos FBI mener man, at han myrdede op mod tre kvinder om måneden, mens han var aktiv.

Han blev anholdt i 1990, da en politibetjent under en rutineopgave fandt Rhoades’ lastbil i en vejside. katastrofeblinket var slået til, og bag i bilen lå en ung pige. Hun var nøgen, havde håndjern på og hun skreg. Han blev anholdt, og i 1994 blev han dømt for ét drab. Siden blev han dømt for yderligere to drab, skriver The Telegraph. Han er fængslet på livstid.

Hun fik lov til at gå

GQ skriver, at to af ofrene hed Regina Walters og Ricky Jones. Rhoades samlede dem op i februar 1990. Ricky blev dræbt kort tid efter, at de to mødte Rhoades, mens Regina Walters blev holdt fanget i op mod to uger. Hun blev fotograferet, inden hun blev dræbt og efterladt i en lade ved en landevej.

Artiklen i GQ er skrevet af Vanessa Veselka, der som ung pige måske selv rejste med Rhoades. Hun skriver i artiklen, at en lastbilchauffør, der gav hende et lift, truede hende med at slå hende ihjel, men at han i sidste ende lod hende gå. Hun fortalte aldrig om oplevelsen til nogen men genkendte Rhoades på fotos flere år senere, da han var blevet anholdt og dømt.

Det er uvist, hvor mange mennesker, Rhoades har slået ihjel, ligesom det er uvist, hvor mange kvinder der er blevet slået ihjel under lignende forhold som de kvinder, der blev slået ihjel af lastbilchaufføren Rhoades.

500 drabsofre

GQ skriver, at FBI i 2009 havde tal på mindst 500 kvinder, der var forsvundet i nærheden af holdepladser for lastbiler, og at langt de fleste af de op mod 200 mistænkte drabsmænd havde arbejdet som lastbilchauffører.

Et kendetegn ved Ben Rhoades måde at dræbe på var, ifølge FBI, at han barberede hoved og kønsorganer på de kvinder, han dræbte. Derudover torturerede han sine ofre.

Kvinden, der skrev artiklen om Robert Ben Rhoades til GQ, valgte at gøre det for at finde ud af, om hun vitterligt havde mødt ham, og om hun vitterligt var blevet truet af ham.

I den forbindelse har hun talt med folk fra FBI om sagen, og her blev hun præsenteret for et foto, der er årsag til, at sagen er blevet taget op igen af blandt andet Newsbreak. Billedet af en ung kvinde, af en indfødt amerikaner, er formentlig taget af Robert Ben Rhoades selv.

Hey, det er jo mig

Kvinden blev aldrig identificeret som et af mandens ofre, med god grund, for hun lever i bedste velgående.

Aptnnews skriver, at kvinden hedder Pamela Milliken. Hun så billedet af sig selv på Facebook, da det cirkulerede som en efterlysning. Dem, der delte billedet forsøgte at identificere hende for at finde ud af, om hun var et drabsoffer.

Pamela er i dag 52 år gammel, og da hun så billedet i 2015, var hendes umiddelbare reaktion, “det er da mig,” hvilket hendes daværende kæreste havde svært ved at tro på. Men den var god nok.

Det er til gengæld ikke sikkert, at Robert Ben Rhoades har taget billedet af Pamela, og det er heller ikke sikkert, at hun har mødt ham. Men hun fik engang et lift af en lastbilchauffør, og hun mener selv, at chaufføren var Rhoades.

Penge, stoffer eller sex

Hun fortæller, at billedet blev taget af hende, netop som hun satte sig ind i lastbilen for at få et lift. Chaufføren sagde, at det var for at hun ikke skulle stjæle fra ham.

Han gjorde det også klart, at hun skulle betale for turen med enten penge, stoffer eller sex. Hun havde ingen penge og ingen stoffer, så hun havde sex med ham i lastbilen.

Hun fik et lift som aftalt, og 30 år senere så hun billeder på Facebook. Hun er i kontakt med FBI i forsøget på at be- eller afkræfte, at hun vitterligt var en af dem, der fik et lift af Robert Ben Rhoades. En af dem, der overlevede.

Vanessa skriver i sin artikel, at hun har været i skriftlig kontakt med Robert Ben Rhoades. Han ville ikke udtale sig som kilde til hendes historie men have penge for at mødes med hende. Han skrev USKYLDIG med versaler i bunden af et brev, hun modtog fra ham.

Powered by Labrador CMS